hirdetés

Az örökbefogadás legmeghatóbb formája: 19 éves kutyát vettek magukhoz a barátnők

Gábris Eszter, 2022. december 4 - Képek: Instagram

A menhelyek és örökbeadással foglalkozó szervezetek egyik nagy gondja, hogy aki az örökbefogadás mellett dönt, inkább a fiatalabb, kölyök kutyákat keresi. Az érdeklődők inkább negatív tapasztalatoktól, berögzült rossz élményektől mentes, jól nevelhető fiatal állatot szeretnének társnak, aki aztán hosszú évekre velük marad.

hirdetés

Egy idős, traumákkal terhelt, esetleg rosszul szocializált állatot már nehezebb átnevelni, az időskori betegségek nagy anyagi és lelki terhet jelentenek. És ha csak pár éve van hátra, az a kutya örökbefogadását különösen megnehezíti, hiszen fájdalmas elengedni azt, akit éppen megszerettünk. Ezek elfogadható érvek, pedig az idősebb kutyák ugyanúgy megérdemlik azt, hogy családjuk legyen, mint a fiatal, játékosabb társaik. A menhelyek pedig tele vannak, főleg felnőtt, idősebb kutyákkal, akikre senki sem kíváncsi, pedig ők is éppen úgy vágynak a szeretetre.

Egy szerencsés véletlen

Pontosan így érezte a dallasi Lauren, és ez volt Annie, a labrador retriever nagy szerencséje. Amikor a lány megtudta, hogy a 19 éves, utolsó heteiben járó kutya menhelyre került, nem sokáig gondolkodott. Bár az állatorvosok szerint az öreg négylábúnak maximum egy hónapja volt hátra, Lauren és barátnője, Lisa úgy döntöttek, Annie jobbat érdemel annál, mint hogy egy menhelyen heverve egyedül, szerető család nélkül érjen véget az élete.

A kutya örökbefogadása gyors volt, de amikor a két barátnő hazavitte a kutyust, még egyikük sem sejtette, milyen nagyot fordul majd az életük. Miután Lauren az Instagramra kezdte kiposztolni az új családtagról készült fotókat, Annie igazi sztár lett.

A fotók mellett a megható szövegek is nagy sikert arattak, hiszen ezekből látszott, milyen jó helyre került az öreg kutya: „Annie-re 19 évének legjobb hónapja vár. Meg fogja ismerni a szeretetet, hercegnőként fogunk vele bánni, és rengeteg ölelést, fagylaltot és hamburgert fog kapni. Amikor eljön az ő ideje, és azt mondja, hogy vége, nem lesz egyedül egy menhelyen” – olvasható a bejegyzésben.

Az Instagram sztárja

A két barátnő pedig azóta is betartja azt, amit ígért. Annie minden jót megkap, ami eddigi életéből kimaradt, sőt még annál is többet. Születésnapi zsúrt, utazást, ünneplést, bulikat, medencés partit. Az Instagram-követők pedig elhalmozzák ajándékokkal és levelekkel.

Bár az orvosok nem jósoltak sok időt, a kutya örökbefogadása óta eltelt jó pár hónap. Az eb egészsége lassan romlik, gyógyszerekre és speciális tápokra van szüksége, de a két barátnő gondoskodásának és szeretetének hála sokkal több időt tölthetnek együtt, mint amire bárki is számított.

A két barátnő egy különleges bakancslistát is készített Annie számára, így az idős kutyának minden emlékezetes élményt megadhatnak az elkövetkező hónapokban. „Amíg nem áll készen a távozásra, hagyjuk, hogy tovább élje az életét” – mondta Lauren a 9Newsnak. „Jobban összetörte volna a szívemet, ha az utolsó napját a menhelyen töltené.” Annie pedig boldog a új, népes családjában, ahol új barátokra is talált, a két gazdi fiatalabb kutyáival és macskáival tölti utolsó idejét.

Europa Event Center
2023. október 28.

A DOGZ konferencia hiánypótló a maga nemében: kiváló lehetőséget teremt arra, hogy kutyás szakemberek, tenyésztők és érdeklődő kutyatartók meghallgathassák egymás véleményét a legfontosabb kérdésekről, aktuális információkat gyűjtsenek és személyes ismeretségekre tegyenek szert. 3 kiemelt témakör, 3 szekcióban, több mint 40 kutyás szakember szereplésével.

Részletek
Kövess minket a közösségi oldalainkon is!
További cikkeink

Keresés az oldalon