hirdetés

Akik elrabolták az angol királynő és Jennifer Aniston szívét: ezeknél a sztároknál jó dolguk van az ebeknek

László Enikő

2020. október 8

A sztárok között is rengeteg kutyabarát található. Az ilyen hírességek pozitív hatással vannak rajongóikra is, hiszen példát mutatnak a felelős kutyatartásról, az állatok szeretetéről. Mutatunk öt kutyabarát sztárt, akik imádják a négylábú kedvenceket!

hirdetés

Néhány híresség nem titkolja, mennyire szereti az állatokat, legfőképp a kutyákat. Sokuk gyakran adományoz, fogad örökbe vagy emel hangot a négylábúak jogaiért, s ezzel bátorítja követőtáborát az adakozásra, önkéntes munkára, az állatok támogatására.

Jennifer Aniston egy járókelő kiskutyáját fényképezi.

Drew Barrymore

Drew Barrymore-t leginkább az E.T, a földönkívüli vagy a Charlie angyalai című filmekből ismerhetik a nézők. A színésznő mindig is nagyon szerette a kutyákat és támogatta az örökbefogadást, gyermekeit is az állatok szeretetére neveli. Úgy tartja, az élet sokkal jobb négylábú társakkal, főleg akkor, ha azok egy menhelyről kerülnek a meleg otthonba. Állítása szerint egész életében a kutyák segítették át a nehéz időszakokon. 2001-ben a színésznőt és akkori vőlegényét labradorjuk, Flossie riasztotta, hogy ég a házuk. A hálószobájuk előtt ugatott és szinte dörömbölt az ajtón, hogy gazdái felkeljenek. A ház teljesen leégett, de a hős kutyának köszönhetően mindenki ép bőrrel megúszta az incidenst.

Drew Barrymore idén szeptemberben is kutyaszeretete miatt került a hírekbe. Egy barátnőjével sétálgatott New Yorkban, amikor megláttak egy sérült kutyát, aki mellett gazdája sokkos állapotban sírt. Mint kiderült, a négylábút elütötte egy autó. A színésznő mindaddig a helyszínen maradt és nyugtatta, simogatta az ebet, amíg a gazda nem került olyan állapotba, hogy állatorvoshoz tudja vinni. Szerencsére a kutyának nem lett komolyabb sérülése, a saját lábán szállt be az autóba.

Ricky Gervais

Az angol származású humorista, író, színész, műsorvezető, zenész és producer Ricky Gervais szinte rajong a kutyákért. Ennek gyakran hangot is ad fellépései során, illetve interjúiban is többször említi. Csodálatosnak, sőt, egyszerűen varázslatosnak tartja őket, és állítása szerint el sem tud képzelni jobb dolgot a világon a kutyáknál.

Az alábbi angol nyelvű videó mindent elmond arról, Ricky mennyire szereti a négylábú kedvenceket:

Jennifer Aniston

A Jóbarátok című sorozat által ismertté vált Jennifer Aniston egész életében rajongott a kutyákért. A színésznő úgy véli, a négylábú kedvencek által nyújtott szeretet semmihez sem fogható. Nem ítélkeznek, örökké hűségesek és mindig lehet rájuk számítani. Kutyáit a legjobb barátainak tekinti, akikről gyakran posztol a közösségi média oldalain is. Amikor Norman nevű kedvence 15 éves korában elhunyt, nevét a lábfejére tetováltatta, hogy mindig együtt sétálhassanak. 2019 nyarán Dolly, a fehér németjuhász is átkelt a szivárványhídon. Testét virágszirmokkal fedték be, és így helyezték végső nyugalomra. Jelenleg két négylábúval osztja meg otthonát, akiket Clyde-nak és Sophie-nak hívnak.

Simon Cowell

Az angol televíziós producer szívét is a kutyák ejtették rabul. A nyers kritikáiról ismert Simon Cowellt a négylábúak könnyedén leveszik lábáról. Három yorkshire terrierje van, akiket Freddie-nek, Squiddly-nek és Diddly-nek hívnak. Egy alkalommal még privát repülőgépet is bérelt nekik, mert nem akarta, hogy az utazás kellemetlenséggel járjon számukra. Simon azonban nem csak saját kedvenceiről gondoskodik. Rendszeresen jótékonykodik és gyakran emel hangot a kutyahús fesztiválok beszüntetéséért. 2019-ben 25.000 fontot adományozott annak érdekében, hogy bezárjanak egy ilyen farmot. Segítségével kétszáz ebet mentettek meg a biztos haláltól. A Good Morning Britain című műsorban találkozhatott egy olyan kutyával, aki az ő segítségével menekült meg. Nemrég Simon örökbe fogadott egy Barbadosról származó ebet is, akit Daisy-nek hívnak.

II. Erzsébet brit királynő

Az angol királynő talán a leghíresebb kutyabarát. Mindig is nagyon szerette a négylábú kedvenceket, 1945 óta már több mint harminccal osztotta meg a palotát. 1933-ban kapta meg az első corgiját, a fajtáért azóta is rajong. A 18. születésnapjára kapott Susanna (aki szintén corgi) leszármazottai  – összesen 14 generáció származik tőle – néhány évvel korábban még vele éltek.

A királynő nem titkolta sosem, hogy kutyáit családtagnak tekinti. Hajlott korára hivatkozva azonban 2015-ben megszüntette tenyészprogramját, így 2018 óta nincsen corgi a palotában. Az utolsó kutya, Whisper elvesztése nagyon megviselte II. Erzsébetet. Azonban a mai napig előfordul, hogy személyesen látogat meg állatmenhelyeket az országában. Emellett gyakran támogatja a királyi család különböző kutyás programok elindítását, például a terápiás kutyák képzését.

(Képek: Getty Images Hungary)

corgi Drew Barrymore híres kutyák hírességek kutyái II. Erzsébet királynő Jennifer Aniston Ricky Gervais Simon Cowell

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!