hirdetés

Introvertált vagy? Ezek a kutyák ideálisak lehetnek számodra!

Ferenczi Deborah, 2021. november 27

Érdemes olyan kutyát választani, akinek a személyiségjegyei passzolnak a tieidhez. Így sokkal nagyobb összhangban tudtok működni.

hirdetés

Amennyiben te is egy olyan típus vagy, aki inkább szereti az otthonmaradós, összebújós estéket, akkor jó ötlet lehet olyan kutyát választanod, akinek nincsenek eltérő igényei, mint neked, hanem hasonló hullámhosszon mozog. Mutatunk néhány ilyen faját!

Basset hound

Az egyik leginkább szeretnivaló és emellett introvertált kutyatípus a basset hound. Imád aludni, és lassú mozgása is mondhatni ikonikusnak számít. Annak ellenére, hogy mindenhol képes felhívni magára a figyelmet, egyáltalán nem mondható extrovertált típusnak, mivel nem kedveli, ha interakcióba kell kerülni a külvilággal. Így tökéletes társ lehet az elvonulós, magányos estékhez.

Csau csau

Szintén jó választás lehet visszahúzódó embereknek a csau csau. Nem feltétlen a legbarátságosabb, de ettől függetlenül egy végtelenül hűséges állat. Kiváló társ azok számára, akik azt nem tartják szempontnak, hogy a kutya imádja az idegeneket, ellenben a hozzájuk való hűséget elengedhetetlenül fontosnak vélik.

Német juhászkutya

A németjuhász jellemét senkinek sem kell bemutatni, hiszen bátorsága és hűsége messzi földön ismert, emellett intelligenciája is magasan vezeti a ranglistákat. Annak ellenére, hogy ideális családi kutyának, ettől függetlenül nem igazán kultiválja az idegen embereket, és nem lehet elmondani róla, hogy barátkozó típus lenne. Sokkalta inkább jellemzi egy egészséges távolságtartás, olykor még komolyabb bizalmatlanság is az idegen emberek irányába. Ennek okán kiváló házőrző kutya, aki sokkal inkább lesz a magányosabb programokban társad, mintsem a társasági életben.

Cavalier King Charles spániel

Továbbra is az édesebbnél édesebb kutyák mentén haladva az úgynevezett ,,cavik” lesznek azok, akik egészen biztosan elnyerik a szívedet, ha igazán maguknak való, introvertált kutyákat keresel. Ezek az ebek mérhetetlenül bájosak és nagyon játékosak. Imádják a a kuckózást, és a gazdival töltött bújós estéket, sőt még tévézni is kifejezetten szeretnek, így hű társaid lehetnek akár egy Netflix-maraton közben is.

Shiba inu

Végül pedig, de nem utolsósorban az oly népszerű shiba inu is az introvertáltabb kutyák csoportjába tartozik. Ha nagyon kerülni akarod az emberekkel való társalgást, akkor ő lesz a lehető legmegfelelőbb választás számodra. A kutyus híres arról, hogy nem szeret megbízni az idegenekben, akár  rendkívül távolságtartó is lehet irányukba. Ellenben a gazdáját imádja, kiváltképpen akkor, ha kettesben szórakozhatnak.

Az említett kutyákon kívül még ebbe a csoportba tartozik az akita, az újfundlandi, az ír farkaskutya és a basenji, illetve az agár. Ám ne feledd: attól, hogy egy fajtát inkább introvertáltabb típusnak ismerünk, nem jelenti azt, hogy a tenyésztőtől pont ilyet is kapsz. Minden kutya külön egyéniség, arról nem is beszélve, hogy a keverékek vagy menhelyi kutyusok között is akadnak olyanok, akik pont a befelé forduló emberekhez valók.

(Képek: Getty Images Hungary)

Europa Event Center
2023. október 28.

A DOGZ konferencia hiánypótló a maga nemében: kiváló lehetőséget teremt arra, hogy kutyás szakemberek, tenyésztők és érdeklődő kutyatartók meghallgathassák egymás véleményét a legfontosabb kérdésekről, aktuális információkat gyűjtsenek és személyes ismeretségekre tegyenek szert. 3 kiemelt témakör, 3 szekcióban, több mint 40 kutyás szakember szereplésével.

Részletek
Kövess minket a közösségi oldalainkon is!
További cikkeink

Keresés az oldalon