hirdetés

Nézd, hogy közlekedik a mozgássérült kutya: úgy tud járni, mint egy ember

Ferenczi Deborah, 2021. december 28 - Képek: Getty Images Hungary

Biztosan te is láttál már mozgássérült kutyát. A modern technológiának köszönhetően számos segédeszköz könnyíti meg közlekedésüket, melyek segítségével teljes életet élhetnek. Ám akadnak olyan ebek is, akik ezek hiányában is járnak, például két lábon.

hirdetés

Akár csak egy trükk miatt teszik, akár azért, mert mozgáskorlátozottak, a kutyák meglepően magabiztosan közlekednek két lábon. Az alábbiakban három olyan ebet mutatunk be, akik eltérő indokok okán ugyan, de úgy döntöttek, hogy négy helyett elég lesz két mancs is.

Dexter, a mozgássérült kutya

Dexter, a mozgássérült kiskutya attól vált igazán híressé az interneten, hogy úgy közlekedik két lábon, mintha ez lenne a legtermészetesebb dolog a világon. Jelenleg 640 ezren követik Dexter mindennapjait. Annak ellenére, hogy a kutyus ennek a képességének köszönhetően vált igazán híressé, a történet maga szomorú. A kutyát 1 éves korában elütötte egy autó. A baleset során a kocsi kerekei átmentek az első két lábán, aminek folytán azokat egyáltalán nem tudja használni. Az eb hetekig életveszélyes állapotban volt. Többször is megműtötték, majd ezt követően terápiákon is részt kellett vennie ahhoz, hogy életben maradhasson. Végül túljutott a kritikus állapoton, viszont kénytelen két lábon közlekedni, ami láthatóan nem okoz számára jelentősebb problémát.

Az alábbi angol nyelvű videóban láthatod, hogy milyen ügyesen közlekedik két lábon az állat. 

A kutya, aki két lábon sétál a járdán

Annak ellenére, hogy Dexter rá van kényszerülve, hogy ezt a mozgásformát válassza, akad olyan kutya is, aki ezt önszántából teszi. Nagyon különös esetről számoltak be Kanadában. Brandon Ryan Rudowski nem hitt a szemének, amikor egy ebet két lábon látott sétálni a járdán. A gazdája pedig úgy lépdelt mögötte, mintha csak ez lenne a világ legtermészetesebb dolga. Az állat gazdájának barátja azt állította, hogy Elie, az uszkár szinte mindig így közlekedik, Ami ennél is megdöbbentőbb, hogy erre sose tanították gazdái, ez a természetes reakciója arra, ha valami miatt izgatottá válik.

A rollerező kutya, akinek nem szabadna így járnia

Egyes ebek még ennél is tovább mennek. Egy kutya nemcsak hogy két lábon közlekedik, hanem még rollerezik is, mindezt ruhába öltözve, hátizsákkkal felszerelve. Szegény kutyus ténylegesen így közlekedik a városban, miközben gazdáját kíséri iskolába.

A videót nagyon sokan lájkolják, imádják a cuki, emberszerűen közlekedő állatot. Ugyanakkor fontos tudni, hogy a két lábon járás cseppet sem természetes közlekedési módja a kutyáknak. Hacsak egészségügyi okokból nem kényszerülnek rá, ne erőltessük, hogy így mozogjanak. Egy pár pillanatig tartó trükk erejéig még nincs gond vele, hosszútávon azonban kínzó fájdalmat okozhat az ebeknek. A kutyatartás célja sosem lehet az, hogy cirkuszi látványosságot csináljunk kedvencünkből.

Kövess minket a közösségi oldalainkon is!
hirdetés
Webshop
További cikkeink

Keresés az oldalon