Gondoltad volna, hogy a kutyusok is szeretnek buszozni? Egyikük el is szökött az élményért!

Ferenczi Deborah, 2021. november 28

Bizonyos a kutyusok egyszerűen imádnak buszozni. Vannak olyan sofőrök, akiknek annyira megesik a szívük a kóbor és várakozó ebeken, hogy képesek őket felengedni a járművükre. Igaz történeteket mutatunk.

Többször is előfordult már olyan eset, hogy egy- egy jószág feltévedt egy buszra. Ott utazgatott a gyanútlan utasok között, akik mit sem sejtettek arról, hogy a kutya nem tartozik közülük senkihez. Természetesen végül mindig fény derült az igazságra, de lássuk milyen kedves és szívhez szóló történetek születtek eddig a buszozó kutyákról!

A kutya, aki elszökött otthonról, hogy buszozzon

Egy angol kutyus még megszökni is képes volt otthonról azért, hogy egy kicsit utazgathasson az angliai Plymouthban. Patch, az eb úgy gondolta, hogy remek ötlet felszállni egy helyi járatra egy utast követve. Az utazóközönségből senkinek sem tűnt fel az, hogy a kutyus teljesen egyedül közlekedik. Jóval az állat felszállása után vették észre, hogy kísérő nélkül és jegy hiányában utazik. Szerencsére a buszon ülők roppant leleményesek voltak és feltöltötték közösségi oldalakra Patch fotóit, annak reményében, hogy mihamarabb előkerül a gazdája. A modern világnak köszönhetően nagyon gyorsan terjedt az eb fényképe és sikeresen megtalálták a gazdit is. Annyi bizonyos, hogy a kutyus nagyon élvezte a kis kalandot.

A buszvezető, aki kóbor ebeket engedett fel a vihar elől a buszra

Szintén hasonló eset történt egy chilei buszvezetővel is, aki roppant empatikus sofőrnek bizonyult. Amikor meglátta a két kóbor kutyát az utcán, miközben szakadt az eső, megesett a szíve rajtuk, és a gazdátlan négylábúaknak meg is engedte, hogy átmelegedjenek a járművében.

Nem érdekel, ha azt gondolják, összekoszolják az ülést. Vannak olyan utasok, akik még náluk is jobban összepiszkítják az ülést, és szétdobálják maguk körül a szemetet. Ezek a kutya csak ülnek, és élvezik az utazást. Nem akarom a végállomáson hagyni őket, mert elég messze vagyunk és könnyen eltévednének, inkább hagyom őket aludni” – halljuk a jószívű sofőrtől, akinek a Facebookra feltöltött videója futótűzként terjedt. Eddig már több mint 85 ezren látták, a netezők pedig nem győzik dicsérni a segítőkész férfit.

Christian, a sofőr még videót is készített az esetről, ami persze azonnal rabul ejtette a nézők szívét. Elmesélte benne, hogy először, amikor meglátta felszállni a kutyusokat egy utas mögött, úgy hitte, hozzá tartoznak, de amikor a gazdának hitt hölgy leszállt, és az ebek egyedül maradtak, rádöbbent, hogy kóborolnak.

Az alábbi angol nyelvű videón is tisztán látszik, hogy mennyire örülnek a kutyusok annak, hogy végre meleg helyen vannak és nem kell ázniuk az esőben.

A buszozós kutya, akinek már saját rajongói oldala is van

Isztambul legújabb híressége is egy buszozós kutya, ugyanis a kóbor eb a tömegközlekedés segítségével képes napi 30 vagy akár 40 kilométert is megtenni a városban. A helyiek pedig folytonosan megosztják az édes kutyusról szóló képeket – az eb gyakorta el is alszik a buszon,

Az alábbi angol nyelvű videóban látható, hogy milyen békésen közlekedik az állat. 

Körülbelül négy hónapja járja így a várost az eb. Annak érdekében, hogy pontosan tudják az útvonalát, a helyi önkormányzat egy GPS nyomkövetőt tett az állatra, illetve állatorvoshoz is rendszeresen elviszik. A kutya egyébként nemcsak a buszokat kedveli, de előszeretettel használja a villamosokat és a kompot is. Az utóbbit leginkább azért, mert kifejezetten szeret a tengerparton időzni.

(Képek: Getty Images Hungary)

Kövess minket a közösségi oldalainkon is!
További cikkeink

Keresés az oldalon