hirdetés

Emlékek örökké: így tedd maradandóvá a közös pillanatokat kutyáddal

Bodri Melissza, 2021. december 25

Az együtt töltött idő kedvenceddel telis-tele van örömmel, megható vagy vicces mozzanatokkal, és a közös élményekre mindig jó visszaemlékezni. Vajon hogyan tudod felejthetetlenné tenni az egyedi, megismételhetetlen pillanatokat?

hirdetés

Egy régi fotó kedvenced kölyökkoráról vagy egy kép egy vidám kirándulásról mindig mosolyt csalhat az arcodra. Az élethelyzetek megörökítése nem csupán kellemes emlékeket idézhet fel a későbbiekben, hanem remek dokumentáció is lehet a kutyus mindennapjairól. Legyen szó egy kedves videófelvételről vagy egy naplóbejegyzésről, mindig jó ezeket visszanézni. Ráadásul egy ilyen gyűjtemény arra is alkalmas, hogy nyomon kövesd kedvenced fejlődését, változását az évek alatt.

Készíts fényképeket!

Napjainkban igazán egyszerű fényképeket készíteni, hiszen már valamennyi gazdinak van okostelefonja. Ennek segítségével rengeteg felvételt csinálhatsz a kedvencedről, de akár professzionális gépet is használhatsz. Jó ötlet, ha a legjobban elkapott életképeket előhívatod, és időrendben albumokba rendezed. Ha kreatív vagy, készíthetsz egyedi képeskönyvet is, amelyen jelölheted a helyszínt, az időt és az eseményt. Nem mellesleg ez egy tökéletes ajándékötlet is lehet kutyabarátok számára. Például készíts fotót az adott kedvencről, és egy szép fényképtartóba vagy egyedi képkeretbe rendezve lepd meg vele a családtagokat, barátaidat.

Írj naplót!

A naplóírás különösen hasznos lehet akkor, ha kölyök érkezik a családba, hiszen ezáltal figyelemmel lehet kísérni a kiskutya fejlődését felnőtt koráig. Dokumentálhatod, hogy mekkora a súlya, mit és mennyit eszik, milyen ütemben cseperedik. Ez akár egészségügyi szempontból is fontos lehet, mert akár a betegségekre utaló jelek is kiszűrhetők általa. A későbbiekben pedig nagyon kellemes élmény lesz visszaolvasni az eb kölyökkoráról szóló feljegyzéseket, adatokat. Akár rajzokkal, fényképekkel is illusztrálhatod a kötetet, hogy még kreatívabb és személyesebb legyen. Olyan apróságokat is feljegyezhetsz, hogy mennyit sétáltatok naponta, milyen útvonalakat fedeztetek fel, vagy hogy milyen új dolgokat tanultatok.

Készíts egyedi videógyűjteményt!

Akár videófelvételeket is készíthetsz, amelyek megörökítik az eb fontosabb életszakaszait. Például kölyökkorát, az első születésnapját, az általa megtanult trükköket, egy felejthetetlen kirándulást. Ha értesz hozzá, akár egy színvonalas kisfilmet is összeállíthatsz a felvételekből, amely garantáltan mosolyt fog csalni az arcokra. Sőt, ha az idők folyamán összegyűlt elegendő vicces, komikus felvétel (például az eb mulatságos hangokat ad ki vagy játszadozik), akkor egy humoros videósorozatot is kreálhatsz.

Mancslenyomat készítése

Ha szeretnéd, akár kedvenced mancslenyomatát is megörökítheted, hogy biztosan megmaradjon az utókornak. Manapság már számos lehetőség közül választhatsz. Például lehet kapni kifejezetten erre a célra alkalmazható speciális nyomdát vagy gyurmát, amellyel ez könnyedén kivitelezhető. Ha nem szeretnél erre költeni, akkor lemosható bőrbarát festék vagy egyéb természetes színezékek is megfelelhetnek erre a célra. Nincs más dolgod, mint a kutyus mancsát finoman belemártani az adott anyagba, majd óvatosan papírra nyomni a talpát. Így kész is lesz az egyedi mancslenyomat, mely akár különleges ajándék is lehet. Mindig válassz olyan anyagot, amely lemosható és biztonságos az állat egészségére nézve. Ne feledd: semmit se erőltess, amit a kutyus nem szeretne, mindig tartsd szem előtt az igényeit!

(Kép: Getty Images Hungary)

Europa Event Center
2023. október 28.

A DOGZ konferencia hiánypótló a maga nemében: kiváló lehetőséget teremt arra, hogy kutyás szakemberek, tenyésztők és érdeklődő kutyatartók meghallgathassák egymás véleményét a legfontosabb kérdésekről, aktuális információkat gyűjtsenek és személyes ismeretségekre tegyenek szert. 3 kiemelt témakör, 3 szekcióban, több mint 40 kutyás szakember szereplésével.

Részletek
Kövess minket a közösségi oldalainkon is!
További cikkeink

Keresés az oldalon