hirdetés

A napokban egy szülés levezetéséhez nemcsak a mentősökre, de az állatmentőkre is szükség volt. A cseppet sem hétköznapi szituáció végül gyönyörű eredménnyel zárult, egy aprócska kisbaba személyében.

hirdetés

Az újpesti Állat- és Természetvédő Őrszolgálat közösségi oldalán osztotta meg a magyarázatot, miért volt szükség a közreműködésükre egy, a megszokott feladatellátásuktól nagyon távol álló esetnél. A szóban forgó élethelyzet egy otthon beindult szülés, az ok pedig, amiért az állatvédőknek is a helyszínre kellett sietniük, egy igencsak megbízható házőrző.

Kép: Országos Mentőszolgálat

Egy érkező kisbaba, egy izgatottan rohanó férj és egy elszánt négylábú

Mint az állatvédők írják, egy kedves támogatójuk, egyben jóbarátjuk otthonában indult meg a szülés, amihez mentőt kellett hívni. Az amúgy is izgalmas helyzetet tetézte, hogy házőrzőjük is teljes készültségbe kapcsolt. Bár a férj már úton volt haza, a szervezet tagjai jobbnak látták, ha ők útra kelnek, mégpedig mihamarabb, hogy biztosítsák a szabad bejutást.

Meg kellett előzniük a mentősöket

Az állatmentők célja az volt, hogy mindenki biztonságát garantálva még a mentősök előtt megérkezzenek. Szerencsére az autósok „vették az adást”, és utat engedtek a sárga lámpával vonuló autónak.

Kerítésmászás és kulcskeresés

A sofőrök közreműködésének hála az autó pár perc múlva már le is parkolhatott a ház előtt. Itt még várt egy kisebb kihívás a segítőkre: át kellett mászniuk a kerítésen, hogy aztán biztonságos helyre vihessék a viccesen „hegyomlásként” és „cukorbogárkaként” is jellemzett kutyust (úgy véljük, előbbi megnevezés a méretére, utóbbi a személyiségére vonatkozik.)

Ezt követően a csapat tagjai már rohantak is a leendő édesanyához, hogy elkérjék tőle a kulcsot.

Egy kislány érkezett

Időközben az édesapa is hazaért, aki azonnal a vajúdó kismamához sietett, míg az állatmentők beengedték az éppen megérkező mentőket. Mint írják, az anyuka egy kislánynak adott életet, akihez ezúton gratulálunk a szülőknek – ahogy a villámgyors problémamegoldásért az állatmentőknek, valamint a mentősöknek egyaránt!

állatmentők állatvédők házörző mentő őrző-védő kutyák segítség terhesség

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink