hirdetés

Így tedd kutyabaráttá az erkélyedet: ügyelj a korlát magasságára

Ferenczi Deborah

2022. február 20 - Képek: Getty Images Hungary

A kutyák kifejezetten szeretnek a szabad levegőn lenni. Ám ez nehezebben megoldható, ha nem kertes házban élsz, hanem lakásban. Sok esetben viszont a nagy teraszokat, erkélyeket is kutyabaráttá lehet alakítani. Ehhez mutatunk néhány tippet.

hirdetés

Csinálj neki egy játszóteret

Amennyiben megfelelően állsz hozzá, akkor akár egy kisebb játszóteret is ki tudsz alakítani az ebednek, ahol nyugodtan töltheti a szabadidejét. Érdemes lehet az időjárási viszontagságoknak ellenálló műfűvet vásárolni, amivel helyet biztosíthatsz a kutyádnak ahhoz, hogy játsszon. A műgyep tisztítása nagyon egyszerű, arról nem is szólva, hogy ha nem érnél le időben kedvenceddel, itt is elvégezheti a dolgát. Arra viszont szükséges odafigyelni, hogy ez semmiképpen sem helyettesíti a sétáltatást vagy a mindennapos testmozgást!

Kutyabiztos korlátok

A modern erkélyek jellemzően gyermekbiztos korláttal vannak felszerelve. Ez megakadályozza azt, hogy a gyerekek esetlegesen átessenek rajta, ugyanakkor azt nem gátolja, hogy egy kisebb testű kutya átcsússzon a réseken. Annak érdekében, hogy megóvd kedvencedet, rögzíts áthatolhatatlan védőkorlátokat a résekhez. Így kutyád boldogan játszhat a teraszon anélkül, hogy neked attól kellene rettegned, hogy kiesik. Nagyobb testű kutya tartásánál a korlát magassága is nagyon fontos tényező.

Alakíts ki számára egy pihenőhelyet

A kutyusok szeretnének időt tölteni a gazdájukkal. Ez azt jelenti, hogy ha a teraszon heverészel, valószínűleg ők is ott akarnak majd pihenni. Alakíts ki egy kényelmes ágyat, amelyen pihenhetnek melletted. Miután ez sokkal könnyebben koszolódik, érdemes olyat keresned, ami egyrészt könnyen mosható, másrészt pedig nem hajlamos arra, hogy penészesedjen – érdemes lehet például vászon mellett dönteni.

Kutyabarát növények

Nagyon fontos, hogy kutyabarát növényeid legyenek, ugyanis nagyon sok virág mérgező az állatok számára. Nagyon figyelj oda, hogy ne tudjon enni a virágföldből, ne túrja ki és csócsálja meg a virághagymákat, ne legelje le a palántákat vagy rágja tövig nagy méretű növényeidet. A tavaszi palánta- és vetőmagvásárlási láznál vedd figyelembe, mi jelenthet veszélyt az állatra nézve, vagy hogyan kerítheted el őket úgy, hogy kedvenced biztosan ne férjen hozzájuk.

erkély kutya mérgező növények kutyabarát erkély kutyabarát terasz mérgező növények műfű

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink