hirdetés

Szuper kutyás játékokat ajánlunk, nem csak kutyaimádó gyerkőcöknek

Szénási Szimonetta, 2023. május 22 - Képek: Getty Images Hungary; László Enikő

Gyerkőcöd szeret játszani, és a kutyákért is odavan? Ez az 4 játék egészen biztosan elnyeri a tetszését. Mi szakértő bevonásával próbáltuk ki a 7 éves Márk személyében. Íme a tapasztalatai!

hirdetés

A játékos tanulás az egyik legjobb módja az ismeretszerzésnek. A gyerekek tudása észrevétlenül gyarapszik, miközben remekül szórakoznak. Kipróbáltunk néhányat kutyás tematikájú játékok közül, amikkel garantáltan jól és okosan fog telni a szabadidő. Hogy ne csak a felnőtt szempontok érvényesüljenek, a 7 éves Márkot kértük meg, hogy tesztelje ő is a különféle izgalmas holmikat.

1.) A legkisebbek öröme

Ha pinduri gyereket szeretnél meglepni valami aranyos, de egyben kreativitást fejlesztő játékkal, ami még kutyás is, akkor jó szívvel ajánljuk a Sylvanian Families Pudli négy fős pudlicsaládját. Számos kiegészítő kapható hozzá, így a gyerekek remek szerepjátékokat találhatnak ki a kutyusok számára. Bár ifjú segítőnk 7 évesen már nem igazán szokott figurákkal játszani, ezúttal még őt is lekötötte egy időre a csapat.

A pudli családdal remek szerepjátékokat lehet játszani.

2.) Alkotni jó!

Az alábbi, vízzel összeragasztható Aquabeads csillaggyöngy egyszerre fejleszti a kézügyességet, enged teret a fantáziának, ráadásul az elkészült formákkal játszani is lehet, de a gyerekszoba dekorációjaként is mutatósak. Mi a farm tematikájút próbáltuk ki.

Mivel az elkészítéshez csupán vízre van szükség, így egyszerű és biztonságos, akár a kisebbek is örömmel foglalatoskodnak vele. Márk is élvezte az alkotást.

A gyöngyök összeragasztásához csupán víz kell.

3.) Így lesz gondos gazdi a gyerek!

A felelős állattartás alapjait már kisgyermekkorban le kell fektetni. Ehhez tökéletes a Gondos gazdik nevű társasjáték, amivel játszva tanulhatják meg a gyerekek, miként kell gondoskodni egy kutyáról, macskáról, tengerimalacról vagy épp kaméleonról.

A tudnivalók között a két népszerű mesefigura, Lili és kutyája, Pitypang kalauzolják el a kis játékost. Dicséretes, hogy a gyerekek gondjaira bízott kedvencet a tematika szerint a menhelyről fogadják örökbe, így a játék lehetőséget kínál ennek a problémának a megvitatására is. A szabályok nehézségi foka a részvevők életkorához igazítható, így több korosztály számára is élvezetes lesz a játék.

Lili és Pitypang segítenek gondos gazdivá válni.

Márk örömmel bújt bele a gondos gazdi szerepébe, és amellett, hogy tetszett neki a játék, sokat is tanult belőle.

4.) Meséből okosodni

Az Okosmese kutyás kiadása valójában egy több részből álló játékcsomag, amelynek egyes elemei más és más módon segítenek a gyerekek tudásának bővítésében, na és persze a szórakoztatásukban!

A gyerekek megismerhetik az egyes kutyafajtákat.

A keretet a mesekönyv adja, ebbe illeszthető be a többi kiadvány. Amellett, hogy elmagyarázza a kicsiknek, mit is jelent felelős gazdának lenni, és megismerteti őket a kutyákkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókkal, a kreativitásukat is fejleszti: megtanulnak kutyát rajzolni vagy hajtogatni, de akár segítő- vagy rendőrkutyák szerepébe is bújhatnak.

Márk még hajtogatni is megtanult.

Márk is örömmel vetette bele magát a kalandokba, kedvence a Kaparós könyv nevű foglalkoztatófüzet volt, amiben a sorsjegyekhez hasonlóan kellett elővarázsolni a szürke réteg alól az izgalmas képeket és tudnivalókat. Ezek segítségével pedig egy sor izgalmas kérdésre kapta meg a választ a kutyatartással, és magukkal a négylábúakkal kapcsolatban. A 12 feladat alatt a gyerek fejleszti a kézügyességét és a koncentrációját, emellett a tudása is gyarapodik, ahogy logikai készsége is sokat fejlődik a kérdések által. Azt pedig mondanunk sem kell, milyen izgalmas móka a varázslás!

Europa Event Center
2023. október 28.

A DOGZ konferencia hiánypótló a maga nemében: kiváló lehetőséget teremt arra, hogy kutyás szakemberek, tenyésztők és érdeklődő kutyatartók meghallgathassák egymás véleményét a legfontosabb kérdésekről, aktuális információkat gyűjtsenek és személyes ismeretségekre tegyenek szert. 3 kiemelt témakör, 3 szekcióban, több mint 40 kutyás szakember szereplésével.

Részletek
Kövess minket a közösségi oldalainkon is!
További cikkeink

Keresés az oldalon