hirdetés

Az igazi Maugli: 6 németjuhász neveli a kislányt, aki imád kutya lenni

Szénási Szimonetta

2023. március 18 - Képek: Getty Images Hungary; YouTube

Saját édesanyja keresztelte Mauglinak kislányát, miután az hat német juhászkutyájuk hatására elkezdett kutyaként viselkedni.

hirdetés

A pici River Shellre nagy hatást tettek a család kedvencei, konkrétan hat németjuhász, akikkel a kislány együtt nevelkedett. Olyannyira szorosra fonódott a kötelék a gyermek és a négylábúak között, hogy River egyre többször kezdte utánozni a kutyákat – édesanyja nagy megdöbbenésére. A róluk készült felvétel alapján a kicsi imád kutya lenni.

Ha valaki hat nagytestű kutya mellé születik, az bizony hatással van a mindennapjaira, sőt a fejlődésére. Köztudott, számos kutatás által igazolt, hogy az ember legjobb barátja az élet szinte minden területrén pozitív hatással van a gyerekekre, pláne, ha már egészen pici koruktól kutya mellett nőnek fel. Erre tökéletes példa River Shell. Sőt, a kislány túl is mutatott az általában emlegetett előnyökön, így története sok szempontból A dzsungel könyvére, ő pedig a farkasok nevelte Mauglira hasonlít.

Féltek az együttéléstől

River édesanyja, Ashley Shell már a várandósság alatt aggódva gondolt arra, hat németjuhászuk miként fogja fogadni születendő gyermeküket. Azonban a félelmei szerencsére teljesen alaptalanok voltak, hiszen a kutyafalka a legnagyobb szeretettel vette körül a kicsike lányt. Azonnal családtagként fogadták, leginkább úgy kezelték, mintha a saját utódjuk lenne. Ezt pedig a kislány, ahogy idősödött, úgy egyre jobban élvezte.

A kislány újszülött kora óta németjuhászokkal nevelkedik./Kép: YouTube

Legjobb barátok

Az idő múlásával egyre tágult a világ River számára, 14 hónapos korára pedig már a kedvenc elfoglaltsága lett, ha hat kutyabarátja – név szerint Meeka, Kai, Ríker, Koba, Brenna és Roma – együtt mókázott vele.

A rengeteg együtt töltött idő nemcsak a barátságukat szilárdította meg, de bizony nyomott hagyott a kicsi viselkedésén is. River ugyanis előszeretettel változik át maga is kutyává: négykézláb jön-megy, és olykor a németjuhászok tápjába is bele akar enni. A kutyaajtót is előszeretettel használja.

Az alábbi videón látszik, hogy a csepp kislány abszolút falkatag:

Hús-vér Maugli

Édesanyja mindezek láttán előszeretettel becézi Mauglinak gyermekét, aki, ha csak teheti, utánozza kedvenceit.

Amikor River körülbelül nyolc hónapos volt, elkezdte figyelni őket, és megpróbálta lemásolni, amit csinálnak. Imád a vizükben játszani, ha véletlenül a földön felejtjük a tálat, és minden adandó alkalommal megpróbál csenni a kutyák ételéből is

– mesélte az anyuka, hozzátéve, hogy a kislány általában széles mosollyal reagál szőrös barátai felbukkanására, akik nem mehetnek el mellette egy puszi vagy egy ölelés nélkül. Amióta pedig a beszéddel is próbálkozik, a nevüket is bőszen gyakorolja.

család családi kutya családtag ember és kutya kapcsolat ember és kutya kötődés gyerek gyerek és kutya kötődés kutya és kisbaba kutya hatása a gyermekre kutya kisbaba mellett német juhászkutya németjuhász

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink