hirdetés

Igazán intelligens a kutyád? 3 játék, amit az okos ebek egyszerűen imádnak

Ferenczi Deborah

2022. május 31 - Képek: Getty Images Hungary

A kutyák oktatására, nevelésére kiváló módszert jelentenek a játékok. Sokkalta jobban inspirálják az ebeket, főleg azokat, akik kiemelkedő intellektussal rendelkeznek.

hirdetés

Az intelligens kutyák az esetek jelentős százalékában sokkal gyorsabban tanulnak, jobb tempóban képesek elsajátítani az új információkat, mint más ebek. Ezek az extra magas intelligenciával rendelkező kutyák sokkal több szellemi stimulálást igényelnek, mintsem más ebek. Az alábbiakban hoztunk egy kiváló játékot, aminek segítségével kielégítheted kutyusod intellektuális igényeit.

A legjobb játék az intelligens kutya számára

A túl sok energiával birkózó, mentális és fizikálisan is élénk kutyák foglalkozás híján gyakran nem megfelelően viselkednek. Mégis sok gazdi nem a lefárasztásban, hanem a fegyelmezésben keresi a megoldást. Pedig az állat így próbálja jelezni azt, hogy valami nincs rendben, és több figyelemre vágyik. Az egyik legegyszerűbb játék, amit a kutyáddal játszhatsz az unalom leküzdésére, a muffinsütés. Ez számos kutyatulajdonos kedvence, mivel könnyű beszerezni a szükséges alapanyagokat. Sőt a játék hosszú ideig lefoglalhatja az ebet, és még ki sem szükséges mozdulni hozzá.

A játék, ami lefoglalja az ebedet

  • 1. LÉPÉS: Készítsd elő a szükséges anyagokat: A muffinsütős játék egyik legnagyobb előnye, hogy a szükséges alapanyagok általában megtalálhatóak a lakásodban. Egy muffinsütőre, teniszlabdákra és kutyád által különösen kedvelt finomságokra van szükséged.
  • 2. LÉPÉS: Rejtsd el a finomságokat: Ha minden szükséges alapanyag megvan, kezdheted a játékot. Hívd oda a kutyádat, és csinálj egy próbajátékot, amikor is egyetlen jutalomfalatot helyezel el a muffintálcán, miközben a kutyád néz téged. Ezek után az összes formába helyezz teniszlabdákat, beleértve azt is, amelybe a csemegét helyezted. Majd engedd meg kutyádnak, hogy kivegye azt a teniszlabdát, mely alatt a csemege rejlik.
  • 3. LÉPÉS: Nehezítsd meg a játékot: Amikor már a kutyusod megértette, hogy miként működik a játék, elkezdhetsz több jutalomfalatot elrejteni a tálca különböző rekeszeiben. Ezúttal ne engedd, hogy kutyád nézze, hová teszed őket. Fedd le mindegyik formát egy-egy teniszlabdával és hagyd, hogy az eb találgasson, melyik alatt is lehet a finom csemege.

Medencés élvezetek

Főleg forróbb délutánokon lehet jó játék, ha egy gyerekmedencét feltöltesz vízzel, és beledobálsz jutalomfalatokkal megtöltött játékokat. A lényeg az, hogy legyenek köztük töltött és töltetlen darabok is. A négylábú feladata pedig az, hogy megtalálja az utóbbiakat. Miután fokozottan nehezített ez a játék a víz, illetve a labdák mennyisége miatt, így biztosan imádni fogja a kutyusod. Képzed a szaglását, serkented az agyműködését, és természetesen lefárasztod.

Mire nem jó egy konyharuha?

Szintén jó megoldás lehet, ha egy konyharuhába beletekersz egy pár labdát, amiben az előző játékhoz hasonlóan szintén vannak töltött és nem töltött darabok. Ezt a konyharuhát alaposan összecsomózod, majd odaadod a kutyusodnak. Tedd a padlóra és hagyd, hogy az eb megpróbálja kibogozni. Neked könnyű elkészíteni, de a kutyádnak már nehezebb dolga van. A kihívás fokozása érdekében köss össze több konyharuhát egymás után, és rejts el közéjük is finomságokat.

így neveld a kutyád intelligens kutya kutya játék labda medence okos kutya nevelése unatkozó kutya

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink