Luvszandagva Dzsargalszajhan

 

Dr. Luvszandagva Dzsargalszajhan (Zsargal)

Új Kutyavári Team® Állatorvosi Rendelő, 2030 Érd. Diósdi út. 42.

beosztás: ügyvezető, kisállatgyógyász szakállatorvos.

Mongóliában születtem, a gyerekkori álmom vált valóra azzal, hogy állatorvos lettem közel 30 éve. A budapesti Állatorvostudományi Egyetemen végeztem az állatorvos szakon. Azóta klinikus állatorvosként dolgozom főleg kutya- és macska gyógyászat területén. 

2018 óta kisállatgyógyász szakállatorvos vagyok. A szakdolgozatomban a Brachycephal fajták felső légúti szűkülettel járó betegségének egyik kisérő, súlyosbító tünetegyüttesével, az idült gége- és garat gyulladással foglalkoztam mélyrehatóan. Gyógyító munkám során a brachycephal fajtákat érintő egészségügyi problémákra nagy figyelmet fordítok. Az ezen fajták veleszületett légzőszervi betegségeivel minden nap találkozom. Mindig igyekszem a lehető legjobbat nyújtani azoknak, akik felkeresnek kedvenceik panaszaival engem, mint szakembert. 

A kutyatenyésztésre és ezzel járó kutyakiállítások és versenyek világára 15 évet szántam. Ez idő alatt nagyon sok örömben és bánatban volt részem, és pótolhatatlan tapasztalatokat szereztem. Most 6 szenior korú kutyám és 3 macskám van otthon.