hirdetés

Hallottad már, hogyan fúj riadót a hatalmas alfahím?

Hangai Lilla

2024. február 29 - Képek: Getty Images Hungary

Káprázatos látvány, ahogy az éjfekete alfahím figyelmezteti a falka tagjait a veszélyre.

hirdetés

A videón a fenséges Husky látható, a Yellowstone Nemzeti Park Lamar Canyon falkájának akkori alfahímje. Az állat egy dombon áll és riadót fúj, miután őt és falkáját üldözőbe vette a Prospect Peak falka. A felvétel leírásában olvasható, hogy úgy tűnt, nem voltak biztosak abban, hogy minden tagjuk életben maradt. Az üvöltést így egész nap hallatta, másnap reggelig szüntelenül. Szerencsére mint kiderült, mindenki túlélte a támadást.

Gayler Krisztinával, a Yellowstone Nemzeti Park farkasfigyelőjével számos rendkívül érdekes anyagot készítettünk. Ebben a cikkben arra tér ki a szakértő, hogy mi lehet az oka annak, hogy démonizáljuk a farkasokat, itt arról beszélgettünk, hogy mit tehetünk ha kutyasétáltatás közben farkassal találkozunk – bizony, az Északi-Középhegységben ma is jelen vannak –, itt pedig a farkas-kutya hibrideket veséztük ki.

 

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

alfa farkas farkasfalka farkasok videó Yellowstone

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink