hirdetés

A magukra hagyott babakutyákat és a mamát is kimentették a budapesti rendőrök a kőbányai társasházból

Szénási Szimonetta

2022. július 8 - Képek: Budapesti Rendőr-főkapitányság

Szerencsésen végződött annak a labradornak és nyolc kölykének a története, akiket rendőrök segítségével mentettek ki egy kőbányai társasház tárolójából. A babakutyákat és mamájukat állatmenhelyre szállították.

hirdetés

Egy X. kerületi társasházhoz riasztották a rendőröket, ahol egy teljes kutyacsaládot kellett kiszabadítaniuk az épület egyik tárolójából – írja a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Fotó: Budapesti Rendőr-főkapitányság

A lakók hangos ugatásra és nyüszítésre lettek figyelmesek, amelyek a társasház egyik bezárt tárolójából szűrődtek ki. Mivel az ajtót többszöri próbálkozásra sem tudták kinyitni, a rendőrséghez fordultak segítségért.

Az egyenruhások rövidesen meg is érkeztek a helyszínre, és sikeresen kiszabadították a csapdába esett állatokat: egy labrador szukát és nyolc kölykét, akik mindössze egy hetesek lehetnek.

A rendőröknek sikerült elérniük telefonon a kutyák gazdáit, akik, mint kiderült, a ház lakói. Elmondásuk szerint a nyaralás idejére egy rokonra bízták az állatok gondozását. Bár a helyiségben valóban volt egy zsák kutyatáp, de az anyakutya tálja üres volt, víz is csak kevés volt az itatóban, és szemmel láthatóan a kutyák után sem takarítottak rendesen.

Fotó: Budapesti Rendőr-főkapitányság

A mostoha körülmények ellenére mind az anyuka, mind a kicsik jó állapotban voltak, de ez pusztán a szerencsének köszönhető, a történet könnyen tragédiával végződhetett volna.

A kutyákat végül egy állatmenhelyre szállították, ahol állatorvos is megvizsgálta őket.

állatmentés állatvédelem felelős állattartás kiskutya kölyökkutya labrador rendőrség

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!