hirdetés

Egy egész közösség összefogott, hogy kimentsék a csatornába szorult kutyust: így zajlott a mentőakció

Ferenczi Deborah

2021. november 23 - Képek: Getty Images Hungary

A kóbor kutyák számára nagy veszélyt jelentenek a csatornák, illetve a laza csatornafedelek. Több olyan baleset is megesett az elmúlt években, ami komoly mentőakciót igényelt.

hirdetés

Zoey, a csatornába esett kutyus kiszabadításához a mentőalakulatokra és az egész közösség biztatására is szükség volt, ugyanis nagyon komplikált folyamatnak bizonyult a kimentése.

Az alábbi angol nyelvű videón jól látszik a mentés folyamata

Zoey eltűnése

Miután Zoey hallássérült volt, így nem érzékelte, ahogyan a gazdái keresik őt a nevét szólongatva. Végül hosszas keresgélés után megtalálták az elveszett kutyát egy vízelvezető csatornában. Mivel a kétségbeesett gazdáknak fogalmuk sem volt arról, hogy miként szabadítsák ki a bajba jutott kutyust, kénytelenek voltak segítséget hívni. A helyzet valóban nagyon komplikáltnak bizonyult, így rendőrök, tűzoltók és mentősök, sőt az egész helyi közösség is azonnal reagált a segélyhívásra.

Zoey kimentése

A mentőcsapatok összegyűltek, és megpróbálták együttes erővel kiszabadítani a bajba jutott kutyát. Az első lépés az volt, hogy a vízügyi osztály leengedett egy kamerát a csatornába, hogy a mentőakció során végig szemmel tarthassák az állatot. Maga a folyamat 11 órát vett igénybe. Az egész mentőakciót végigkísérte a helyi közösség figyelme, sőt még vizet és pizzát is vittek az alakulat tagjainak.

Elképesztő volt – mondta Weil- mindenki nagyon segítőkész volt. Ujjongtak és sírtak örömükben, amikor Zoey megmenekült.”

A sikeres akció után végül mindenki elégedetten távozott. A kutya szerencsére nem sérült meg, azt pedig mindig öröm megtapasztalni, hogy ennyire össze tud fogni egy lakóközösség egy eb megmentése érdekében.

Az alábbi angol nyelvű videón szintén hasonló eset látható

A kutya, aki miatt az aszfaltot is fel kellett bontani

Hasonló eset történt tavaly Veszprémben is, amikor is egy kóbor kutya a vihar elől menekült be egy csatornába, de kiszabadulni már nem tudott onnan. Mikor szembesült azzal, hogy nem tud kimászni a 30 centis átmérőjű csatornacső fogságából, hangos vonyításba kezdett, amire az arra járó emberek felfigyeltek. Első körben az Ultimátum Állatvédő alapítványt értesítették, de ők nem tudták kiszabadítani a kutyust, így riasztották a tűzoltókat. A legnagyobb probléma az volt, hogy ők sem tudták kihúzni, így a csatorna körül levő aszfaltot is fel kellett bontani. A mentőakció körülbelül 4 órán keresztül tartott, de végül sikeresen zárult, a kutyus pedig kisebb sérülésekkel ugyan, de megmenekült.

Az említett történeteken kívül még számos hasonló esetről számolhatnánk be. Mindenképpen ajánlott fokozottan odafigyelni arra, hogy a kutya ne hagyja el őrizetlenül a házat, ugyanis könnyen hasonló baleset érheti. Szintén nem ajánlott póráz nélkül sétáltatni az állatot, és érdemes kikerülni a csatornafedeleket is.

baleset csatorna csatornába szorult kutya kutya a csatornában kutya mentés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink