hirdetés

Tapsviharral búcsúztatták a menhelyről a kutyust: így lelt hosszú idő után gazdira Big Mac

Ferenczi Deborah

2021. október 17

Mindig nagy öröm mind az állatvédők, mind az örökbefogadó gazdik számára, ha egy kutya új otthonra talál. Nem volt ez másképpen a Big Mac nevet viselő mentett kutyussal sem. Az ő története azért nagyon különleges, mert roppant nehezen talált magának gazdit, így amikor hosszú évek után kikerült a menhelyről, hatalmas tapsviharral búcsúztatták el.

hirdetés

Sokat lehet hallani arról, hogy mentett kutyák milyen mélyen tudnak a múltjuk folytán traumatizálódni. Ám amikor konkrét esetekkel találkozik az ember, mindig nagyon megdöbben azon, hogy ez valójában mennyire komoly sebeket tud ejteni egy kutyán.

Big Mac-et a saját gazdái adták le a menhelyre, így jelenentősen traumatizálódott.

Big Mac története

Karácsonykor adták le gazdái a menhelyen arra hivatkozva, hogy nincs idejük vele foglalkozni, és elköltöznek, ahová nem vihetik magukkal. Olyan sok gátlás volt a kutyában, hogy nagyon sokáig nem tudott új gazdára lelni, ez pedig még jobban letörte őt. Négylábú barátai azonban sokat segítettek számára abban, hogy újra visszanyerje a bizalmát. Látta, hogy a társait sem bántják az emberek, ezért idővel számára sem tűnt ez akkora kockázatvállalásnak.

Big Mac gazdára talált

Miután elkezdett bizalmat építeni az emberek irányába, végre szerető családra is lelt. A menhely egyik önkéntese vállalta a kihívást, hogy a visszaadja az emberekbe vetett bizalmát és elhatározta, hogy örökre magához veszi. Amikor végre megtörtént az örökbefogadás, olyan örömmel hagyta el az állat menhelyet, mint valószínűleg soha semmilyen kutya a világon.

„Fogalmunk sincs, milyen helyen élhetett korábban, de szemmel láthatóan sok időre volt szüksége ahhoz, hogy újra bízni tudjon. A finom falatoknak hála oldódott egy kicsit, amint kiengedték a kennelből és szaladgálhatott a futtatón”– emlékeztek vissza az állatmentők az első időszakra.

Ami az egész esemény leginkább különleges momentuma volt, hogy amikor Big Mac utoljára lépett ki az állatmenhely kapuján, az ott dolgozók hatalmas tapssal búcsúztatták.

Vihar, a magyar Big Mac

Magyarországon is ismeretesek hasonló történetek. Vihar, a telepen élő kutyus például 1602 nap után talált gazdára. A kutya több, mint 4 és fél évet töltött az Illatos úti ebtelepen, mígnem végre gazdára lelt. A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatósága nagyon kedves gesztus által osztotta meg az állat történetét, ugyanis úgy írták meg, mintha ő maga mesélné el. A történetből megtudhatjuk, hogy Vihart a gazdája adta le a telephelyen 5 és fél év után. Majd ezek után hosszú várakozás vette kezdetét, mivel a kutyust senki sem vitte haza. 1602 nap telt el míg a kutyus már szinte teljesen feladta a küzdelmet, hiszen már 10 éves is elmúlt, míg egyik nap mégis eljött az a pillanat, hogy végre gazdira talált vihar egy kedves lány személyében.

Már nem a kennelben ébredek, hanem az ágyamban. Már nem a gondozók köszöntenek, hanem az új gazdim. Sokat kellett várnom rá, de most már biztosan kijelenthetem, megérte. Szeret, csodál és megbecsül. Többet nem is kívánhatnék” – írta a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatósága a Facebook bejegyzésben.

( Képek: Getty Images Hungary)

állatmenhely bizalmatlan kutya kutya mentés kutya örökbefogadás kutya trauma menhelyi kutya traumatizált kutya

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink