hirdetés

Ezért legyél kutya keresztszülő: egyre több menhely keres így támogatókat védenceinek

Szénási Szimonetta

2022. november 15 - Képek: Getty Images Hungary

A menhelyen élő állatok esetében a többség az örökbefogadás, illetve az ideiglenes befogadás lehetőségét ismeri, pedig létezik egy másik támogatói alternatíva, mégpedig a keresztszülőség. Cikkünkben ennek menetét, illetve működését mutatjuk be.

hirdetés

Tudtad, hogy te is lehetsz kutya keresztszülő? Ez egy remek lehetőség arra, hogy támogasd a menhelyen élő négylábúakat akkor, ha nincs lehetőséged magadhoz venni egyet közülük. Nézzük, miben áll ez a vállalás!

Így jelentkezhetsz

A keresztszülőség vagy virtuális örökbefogadás egy remek alternatíva abban az esetben, ha rendszeresen szeretnéd segíteni a menhelyen élő elárvult állatok ellátását. Ez többnyire havi pénzadományt jelent az adott szervezet felé, amivel a kiválasztott kutyus élelmezéséhez járulhatsz hozzá.

A Szentendrei Árvácska ekképp fogalmazza meg a lehetőség mibenlétét:

Szereted az állatokat, szívesen tartanál egy kutyust, vagy legalább cicát, de életviteled nem engedi meg? Élj menhelyünkön a virtuális örökbefogadás lehetőségével! Válassz a menhelyünkön élők közül egy kutyát vagy cicát! Válaszd ki személyesen, vagy elektronikus formában a honlapon! Fizess be számára egy tetszőleges havi összeget, melyet minden bizonnyal az ő jobb etetésére, ápolására, szükséges gyógykezelésére fogunk fordítani. Egy kutya napi etetésének költsége nálunk: 600,-ft. Egy cica napi etetésének költsége nálunk: 400,-ft.”

Hozzáteszik, hogy aki hozzájárul, annak nevét is közzéteszik a keresztgyereknek fogadott állat fotójával, és a vállalt támogatással.

A Foxterrier Fajtamentés – Léleklánc Állatvédő Alapítvány közösségi oldalán havi rendszerességgel osztják meg a támogatásra váró kutyák fényképét. Aki pedig szeretné, annak neve és a felajánlott támogatás összege megjelenik a kutya fotója mellett.

A kutya keresztszülő feladatai

Mint írtuk, a keresztszülőség egyrészt jelenthet rendszeres támogatás. Ilyen esetben havonta tudod támogatni a szívednek kedves jószágot.

A másik lehetőség, hogy egy adott kiadás – panzió, orvosi ellátás, stb. – fedezésére keresnek támogatókat. Mint az említett Foxterrier Fajtamentésnél is, ahol a megosztott fotók mellett feltüntetik, hogy mire van szüksége az adott kutyusnak. Ahogy az október havi albumban látszik, egy kutyájuk havi panzióztatása 40 ezer forint. Ezt az összeget szeretnék összegyűjteni a felajánlásokból. Így egy kutya lakhatásához többen is hozzájárulhatnak.

Egy kutyusnak több keresztszülőt keresünk. Annyit, amennyi segítségével összejön a 40.000 ft. Nem hosszútávú elkötelezettség, minden hónapban újra hirdetjük a keresztszülő-keresést, hiszen reménykedünk, bízunk benne, hogy időközben a várva várt álomgazdik is eljönnek értük. Kérünk benneteket, segítsetek, legyetek keresztszülők.

Rugalmas hozzáállás

Természetesen az állatmentők minden felajánlott segítségnek örülnek, így ha nem feltétlenül tudod garantálni a havi támogatást, egyszeri adománnyal is rengeteget tehetsz a náluk levő állatok ellátásáért.

Keresztszülőként egy kiválasztott gazdikereső kutya mecénása lehetsz. Legyen szó akár egyszeri vagy havi támogatásról, rugalmasan igazodva a lehetőségeidhez és a kutya igényeihez. A te gondoskodásodnak köszönhetően több élményben lehet része egy-egy interaktív játékkal, nagyobb biztonságban érezheti magát egy megfelelő fekhelyen vagy erősebb és egészségesebb lehet egy speciális táplálékkiegészítőnek vagy orvosi kezelésnek hála

írják Az új kutyád oldalán.

Érdemes az általad kiválasztott vagy hozzád legközelebb levő szervezetnél érdeklődni a támogatási módokról.

állatmenhely állatok örökbefogadása árva kutya felajánlás gazdátlan kutya jótékonyság kutya örökbefogadás kutyamenhely menhely menhelyi kutya önkéntesség menhely örökbefogadás támogatás virtuális gazdi virtuális örökbefogadás

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink