hirdetés

A kiskutya sírva könyörög a gazdájának, hogy ne hagyja a menhelyen: felháborító, mi volt a „bűne”

Szénási Szimonetta

2023. március 30 - Képek: OneGreenPlanet

Totót egészen egyszerűen bevitték egy menhelyre, mert már nem kellett. A kutya reakciója szívfájdító!

hirdetés

Felfoghatatlan, hogy képes valaki csak úgy eldobni magától egy állatot, akinek ő jelenti a világot. Pedig épp ez történt Totóval, azzal a hároméves csivava keverékkel, akitől gazdája egy menhelyen szabadult meg. Mikor a szerencsétlen kiskutya rájön, hogy mire készülnek vele, mindent megtesz, hogy megkegyelmezzenek neki.

Kép: OneGreenPlanet

Egy élet tragédiája 30 másodpercben

A kutya menhelyre érkezését kamera rögzítette, így szemmel látható bizonyítéka van annak, micsoda fájdalmat okoz egy állatnak, ha elhagyja az, akiben a legjobban bízott, és akit mindennél jobban szeretett.

Amikor Toto megneszeli, hogy gazdája meg akar szabadulni tőle, teljes pánikba esik. Sírva-szűkölve ugrál fel gazdája lábára, szabályosan könyörög neki, miközben remeg, a szeme pedig tele van fájdalommal. A több mint elszomorító felvétel ITT nézhető meg.

Nem volt kegyelem

A kis jószág erőfeszítése egy pillanatra sem hatotta meg a férfit, így Toto a menhelyen maradt. Megmagyarázhatatlan, ami történt, és az is, hogy képes valaki ilyen szenvtelenül viselkedni, és úgy megszabadulni egy addig vele élő, érző lénytől. Az indok pedig, hogy több mint egy év után miért nem kell már többet a kutya? Mert „túl hangos”, vagyis sokat ugat.

Kép: OneGreenPlanet

Gyors megoldás

Szerencsére Totónak nem kellett sokat várnia, és mindössze egy nappal a bekerülése után már bele is szerettek. Így ismét gazdis, és szívből kívánjuk, hogy most már élete végéig szeretetben és megbecsülésben éljen!

A hazai rossz tapasztalatok

Sajnos nem egyedi esetről van szó. Ahogy nemrég beszámoltunk róla, hazánkban is megjelent egy elkeserítő tendencia, miszerint a fiatal párok közül sokan csak a kisbaba érkezéséig vesznek magukhoz menhelyi kutyát, mintegy „gyakorlásképp” a leendő kicsire. Majd amikor megszületett a gyermek, az állatot visszaviszik a menhelyre, amivel hatalmas traumát okoznak neki.

A Rex Kutyaotthon Alapítvány közösségi oldalán egy hasonlóan szívfájdító videóval hívja fel a figyelmet a „kutyakölcsönzés” következményeire.

A felvételen Hapci, egy alig egy éves kutya látható, akit szintén a családbővítés okán vittek vissza a menhelyre. Totóhoz hasonlóan őt is nagyon megviselték a történtek: sírva próbál menekülni a ketrecéből, miközben fogalma sincs róla, miért történt mindez vele.

Csak felelős embereknek való!

Szerencsére Hapci is hamar új családra talált, ám a pozitív végkimeneteltől függetlenül muszáj újra és újra elmondanunk, hogy az örökbefogadás és maga az állattartás nem játék! Csak akkor vegyél magadhoz egy élőlényt, ha valóban készen állsz arra, hogy élete végéig gondoskodj róla! Különben rengeteg fájdalmat okozol egy ártatlan jószágnak, ahogy azt a fenti két példa is alátámasztja.

állatmenhely állatok örökbefogadása elhagyott állatok elhagyott kutya felelős állattartás kidobott kutya kutya és ember kutya és ember kapcsolata kutya örökbefogadás kutyamenhely menhely örökbefogadás szomorú kutya szomorúság

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink