hirdetés

Adj a kutyádnak végtelen szeretetet és törődést, hiszen számára te jelented a világot

Ferenczi Deborah

2022. augusztus 24

Mindenki arról álmodik, hogy valaki számára ő legyen az egyetlen, az igazi, a megismételhetetlen és a pótolhatatlan. Eszedbe jutott már, hogy ez nem feltétlenül csak ember lehet?

hirdetés

Úgy hiszem, sokszor rossz helyen keressük ezt a mindent elsöprő, teljesen feltétel nélküli szeretetet. Ez az oka a folyamatos csalódásoknak. Azonban, ha kicsit nyitottabbak vagyunk a világra, számos helyen meg lehet találni azt a fajta önzetlenséget, ami után áhítozunk.

Keress olyat, akinek te jelented a világmindenséget

Ha azt akarod, hogy valaki mindennél jobban szeressen, akkor keress olyat, akinek te mindennél többet érsz. Aki még akkor is imádni fog, ha kócos vagy, vagy nagyon rossz napod van, de akkor is, ha te vagy a legsikeresebb ember a világon. Keress olyat, aki soha nem lesz irigy, hiszen ez megmérgezi a kapcsolatokat, hanem mindig a te boldogságodnak örül, és egyszerűen csak elfogad olyannak, amilyen vagy. Ilyen feltétel nélkül kizárólag a kutyusod fog szeretni. Ő nem fog veled veszekedni, nem fog rád neheztelni, még akkor sem, ha igazságtalan voltál vele. Ugyanúgy fog neked örülni, amikor ezredjére mész haza, mint amikor elsőre.

Egy kutyának csak te létezel

A kutya szeretetében talán az a legkülönlegesebb, hogy neki szó szerint te jelented a világot. Hiszen neki nincsen a tiédhez hasonló magánélete. Nincsen munkahelye, ahol mást tapasztal, másokkal találkozik, nincsenek külön programjai, sem rokonai, hiszen te vagy neki minden. A család, a barát, a rokon egy emberben. Nem véletlen, hogy egész nap várja a hazaérkezésed, hiszen akkor kezdődik az ő ideje, és indul el a kis élete.

Egy életen át hű társa lehetsz

Tudod, hogy mi számára az igazi öröm? Ha végre közösen tölthetitek a délutánokat. Az már teljesen mindegy, hogy órákat sétáltok, vagy éppen csak a kanapén heverésztek, az egyetlen fontos dolog az, hogy te ott vagy és neki ez bőven elég. Hát nem ez az igaz szeretet? Éppen ezért tölts minél több időt vele, amikor csak lehetőséged van rá, hiszen ezekkel a pillanatokkal aranyozod be az életét. Soha ne feledd, hogy míg neked csak életed egy részében társad kedvenced, addig számára te nagyon sok esetben egész végig elkíséred. Egy életen át hű társa lehetsz, és talán ennél szebb ajándék nincs is számára, hiszen szeretetben kezdődik el számára az élet, és abban is ér véget.

Egy életen át szeretve lenni

Kevesen mondhatják el azt magukról, hogy teljes életükben szeretve voltak, azonban a jó családban élő kutyák igen. Persze előfordulhatnak olyan esetek is, amikor a gazdi lépi előbb át a túlvilág küszöbét. Mi történik ilyenkor? A kutya úgy gyászolja elveszett társát, mint aki mindenét elvesztette, és ez valóban így is van. Az eb számára az ember a minden. Ha pedig azt elveszti, vagy az nem törődik vele, akkor a világ omlott össze.

Tehát becsüld meg a kutyusodat. Legyél vele, amikor csak teheted, szeresd és gondoskodj róla, amíg csak él, hiszen számára rajtad kívül nem létezik más. Igaz és önzetlen szeretetet kerestél egész életedben? Megtaláltad. A kutyusod pontosan így rajong érted, és hacsak nem vagy elképesztően szerencsés, soha nem fogsz találkozni olyannal, aki olyan erősen fog szeretni, mint kedvenced.

ember és kutya kötődés hogyan szeret a kutya kutya és ember kapcsolat kutya rajong szeret a kutya

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink