hirdetés

Virtuális örökbefogadás: nem kerül kutya a karácsonyfa alá, mégis segíthetsz egy árván

László Enikő

2021. december 18 - Képek: Getty Images Hungary

Sokaknak minden vágya egy kutya, de szerencsére tisztában vannak azzal, hogy életritmusuk nem feltétlen teszi lehetővé, hogy 10-15 évre elköteleződjenek. De erre is van megoldás!

hirdetés

Lehet, hogy időd, anyagi háttered, lakóhelyed, egy másik házi kedvenc vagy akár allergiád nem teszi lehetővé, hogy egy kutyával élj együtt. Bármi is legyen az oka, felelős döntés, ha ezek tudatában nem veszel magad mellé egy négylábút. Ezzel is ki lehet mutatni állatszeretedet. Ha pedig úgy érzed, mindenképp szeretnél egy kutyán segíteni, akit kicsit akár magadénak is érezhetsz, a virtuális örökbefogadás neked való!

Mi a virtuális örökbefogadás?

A folyamat nagyon egyszerű. Számos menhelynél nyílik lehetőség arra, hogy egy általad kiválasztott kedvenc virtuális gazdija legyél. Ez annyit jelent, hogy a menhely által megszabott időközönként utalsz az általad választott ebnek egy összeget, amivel az ő ellátását támogatod. Hogy milyen időközönként és pontosan mennyit is kell ehhez utalni, az alapítványonként eltérő. De természetesen nem köteleznek nagy összegekre, és bármikor felmondhatod a virtuális gazdiságod, ha úgy érzed, nem engedheted már meg magadnak. Emellett védencedet persze meg is látogathatod, és személyesen is meglepheted néhány finom falattal.

A következőkben mutatunk néhány menhelyet, akiknél elérhető ez a lehetőség.

Dius Cumizdája

Dius Cumizdája kölyökkorú kutyákat és cicákat ment Vajtán. Ha te is szeretnél egy bájos kölyök virtuális gazdája lenni, küldj a Facebook-oldaluknak üzenetet, ahol megbeszélhetitek a részleteket. Ebben az albumban találod a szebbnél szebb csöppségeket. A kiválasztott védencet egy vagy több hónapra is szárnyaid alá veheted. A virtuális gazdiságodat pedig egy plakett is igazolja.

Rex Kutyaotthon

Amennyiben nincs lehetőséged örökbe fogadni egy cicát vagy kutyát, a Rex Kutyaotthonban is lehetsz virtuális gazdi. Válaszd ki pártfogoltadat, és fogadd örökbe virtuálisan 6 hónapra (minimum 6000 ft) vagy akár egy évre (minimum 12000 ft). Ezt egy összegben utald el az alapítvány számlájára, miután emailen felvetted velük a kapcsolatot, és jelezted, hogy virtuális örökbefogadó lennél. A tiszteletbeli gazdik oklevelet kapnak, valamint ha igazi gazdára lel védencük, értesítik őket, és felajánlják, hogy egy másik kedvencet támogass.

Ürömi Állatotthon

Az Ürömi Állatotthon igyekszik mindenki figyelmét felhívni arra, hogy karácsonykor (sőt, semmilyen ünnepkor) ne ajándékozzanak élő állatot. Házi kedvencek sokasága végzi menhelyeken vagy az út szélén azért, mert a kutyát vagy cicát megunták, már nem olyan aranyos, a gyerekeket már nem érdekli, vagy mert nem tudnak róluk gondoskodni. Egy állat hatalmas felelősség! Ha valaki mégis egy kedves kutyust szeretne, ajánljuk neki a virtuális örökbefogadást, amit az Ürömi Állatotthonnál is megtehet.

Leendő védencedet személyesen a menhelyen, vagy Facebookon, illetve a weboldalukon is kiválaszthatod. A számodra megfelelő összeget banki átutalással rendezheted, a közleményben pedig tüntesd fel a védenced nevét. Emailben vagy Messenger-üzenetben küldd el nekik postázási címedet, illetve választottad nevét, hogy oklevelet is kaphass.

Kóborka Állatvédő Egyesület

Ha nem tudsz kutyát tartani, a Kóborka Állatvédő Egyesület is szívesen vár virtuális gazdiként. Az általad választott kutyust rendszeres havi összeggel támogathatod (minimum 1000 forint). Adományoddal az eb állatorvosi ellátásához, esetleges gyógyszereihez, játékaihoz vagy finomságaihoz járulsz hozzá.

Virtuális gazdinak ezen a linken tudsz jelentkezni.

Mancs a Szívben Állatvédő Egyesület

A Mancs a Szívben Állatvédő Egyesület sokszor hallja látogatóitól, hogy úgy örökbefogadnának egy kiskutyát, de nem tehetik meg valami miatt. Ezért is lehet már náluk is virtuális gazdinak jelentkezni. Az adomány mértéke nincs megszabva, de főként olyan védenceiknek keresnek támogatókat, akik idős koruk, hosszú rehabiliációjuk vagy krónikus betegségük miatt esélytelenek az örökbefogadásra.

Az adományt teljes mértékben szíved választottjára fordítják, akár élelem, állatorvosi ellátás vagy egy új játék formájában. Utaláskor a közleménybe tüntesd fel a kutyus nevét, és máris az angyalkája lehetsz!

Ne feledd, egy kutyának jellemzően több virtuális gazdija is lehet, így ne csüggedj, ha esetleg kiszemeltedről már más is gondoskodik. Légy igazi állatbarát, és ha nem teheted meg, hogy felelősen gondoskodj egy házi kedvencről, találj más módot arra, hogy támogasd őket.

adomány adományozás állatmenés állatmenhely virtuális gazdi virtuális örökbefogadás

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink