hirdetés

Ebzárlatot rendeltek el Békés megyében: ezekre a településekre terjed ki

László Enikő, 2021. szeptember 24 - Forrás: MTI

Ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelt el október 2-22. között Békés megye közigazgatási területén a Békés Megyei Kormányhivatal, mert a rókák veszettségének megelőzése érdekében csalétek-vakcinákat helyeznek ki repülőgépes kiszórással – közölte a békési önkormányzat az MTI-vel.

hirdetés

A zárlat Ecsegfalva, Szarvas és Békésszentandrás településekre nem terjed ki. A zárlat 21 napja alatt a kutyákat zárt udvarban kell tartani, onnan kivinni csak pórázon és szájkosárral szabad. A települést csak érvényes veszettség elleni védőoltással vagy hatósági állatorvosi engedéllyel hagyhatják el.

A veszettség elleni oltás minden kutya számára kötelező!

Vadászebek, a fegyveres erők kutyái, a katasztrófamentő ebek, a segítő és terápiás ebek – ha van érvényes veszettség elleni védőoltásuk – mentesülnek a korlátozás alól. Az ebzárlat alatt befogott kóbor húsevőket hatósági megfigyelés alá kell helyezni – áll a közleményben.

(Képek: Getty Images Hungary)

Europa Event Center
2023. október 28.

A DOGZ konferencia hiánypótló a maga nemében: kiváló lehetőséget teremt arra, hogy kutyás szakemberek, tenyésztők és érdeklődő kutyatartók meghallgathassák egymás véleményét a legfontosabb kérdésekről, aktuális információkat gyűjtsenek és személyes ismeretségekre tegyenek szert. 3 kiemelt témakör, 3 szekcióban, több mint 40 kutyás szakember szereplésével.

Részletek
Kövess minket a közösségi oldalainkon is!
További cikkeink

Keresés az oldalon