hirdetés

Te tudod, hogy milyen fajtáról mintázták az ewokokat? -Kvíz

Molnár Enikő

2024. január 27 - Képek: Getty Images Hungary

Te felismered, hogy melyik kutyafajtára vonatkozik a leírás? Tedd próbára tudásod!

hirdetés

Az FCI nyilvántartásában 356 (elfogadott) kutyafajta szerepel, és mindegyiknek történetének megvan a saját érdekessége. Ám vannak kutyafajták, amikről különleges történetek keringenek, egy híres emberhez kapcsolódnak vagy furcsa elnevezéssel illették őket a történelem során, esetleg valamilyen jellegzetességgel kitűnnek a többiek közül.

Vajon mi a basenji különlegessége?

A teljesség igénye nélkül összegyűjtöttünk néhány érdekességet véletlenszerűen kiválasztott fajtákról. Kvízünkből többek közt megtudhatod, hogy melyik kutyafajta különlegessége, hogy a Star Wars híres ewokjainak alapjául szolgált, vagy éppen azt, hogy melyik fajtát hívták a „szegény ember versenylovának”. Sok sikert kívánunk a kvíz kitöltéséhez!

Reméljük, élvezted a játékot még akkor is, ha esetleg nem sikerült úgy, ahogy szeretted volna. Ebben az esetben új ismeretekkel gazdagodtál, ami talán még a makulátlan pontszámoknál is fontosabb. Ha felkeltette az érdeklődésedet valamelyik kutyafajta, akkor a figyelmedbe ajánljuk fajtaleírásainkat, amik segítségével jobban megismerkedhetsz velük.

A magyar kutyafajtához különös szeretet fűz minket, így természetesen már róluk is készült egy hasonló jellegű kvíz, amit itt érhetsz el. Te felismered, hogy milyen kutyafajtához illik a leírás?

érdekességek fajta felismerés kutya kvíz kutyafajták kvíz star wars the beatles

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink