hirdetés

Csak az orr alapján kitalálod, hogy milyen kutyafajta van a képen? -Kvíz

Molnár Enikő

2024. január 11 - Képek: Getty Images Hungary

A kutyák szaglása egészen különleges és több fajtának igazán jellegzetes az orra, illetve az azt körülvevő terület. Szerinted fel tudod ismerni őket?

hirdetés

A kutyák kiváló orráról ódákat lehetne zengeni. Közel hihetetlen, hogy milyen jó szaglásuk van, és hatalmas segítséget nyújtanak az embereknek kimagasló tehetségükkel. Képesek kiszagolni illegális szereket, elveszett személyeket, vadakat, szarvasgombát, glutént… és ez még nem is a teljes lista, a megfelelő technikával tulajdonképpen bármit megtalálnak szimatuk segítségével, amit szag alapján be lehet azonosítani. Sőt, egy kutatás alapján az orruk az infravörös sugárzást is képes érzékelni. Az ebek orrának különlegessége viszont nem merül ki a képességeikben. Állítólag az orrlenyomatuk olyan egyedi, mint az emberek ujjlenyomata. 

Számos kutyafajtát viszonylag jól fel lehet ismerni csak az orráról, illetve az azt körülvevő néhány centis területről. Ezért most néhány ismert és közkedvelt fajta orráról hoztunk képeket. Tedd próbára a tudásod, és töltsd ki a kvízünket!

Bárhogyan is sikerült a játék, gratulálunk az eredményhez! A kutyafajták felismerése néha trükkös lehet, főleg, amikor csak egy részlet áll rendelkezésünkre, és az alapján kéne döntésre jutnunk. De talán pont ez a nehezítés teszi érdekessé a kihívást. Ha magabiztos vagy a tudásodban, és úgy gondolod, hogy akár még egy eb farkáról is fel tudod ismerni a fajtát, akkor ezt a kvízünket ajánljuk. 

Ha megtetszett valamelyik fajta, akkor fajtaleírásunkban részletesebben is olvashatsz róla. Íme a lista, sorban haladva:

Border collie

Basset hound

Mopsz

Yorkshire terrier

Francia bulldog

Magyar vizsla

Német juhászkutya

Golden retriever

Dalmata

Tacskó

basset hound border collie dalmata fajta felismerés francia bulldog golden retriever kutyaorr kvíz magyar vizsla mopsz német juhászkutya tacskó yorkshire terrier

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink