hirdetés

Minden tulajdonságát ismered, vagy fogalmad sincs, milyen egy amstaff? – Kvíz

Mádi-Krezinger Cintia

2024. május 15 - Képek: Az Én Kutyám

Derítsd ki, te melyik csoportba tartozol!

hirdetés

Az amstaff az egyik legfélreértettebb kutyafajta. Számos tévhit él az emberek fejében, az előítéletek miatt pedig sokszor nem úgy bánnak ezekkel az ebekkel, ahogyan azt megérdemelnék. Az amerikai staffordshire terrier ugyanis erőszakos múltja ellenére egy megfelelő gazdi mellett egy életen át kiegyensúlyozott társ lehet.

Az amstaffok sok előítélettel küzdenek / Fotó: Az Én Kutyám

A fajta gazdájaként bizonyára a fajtastandardban (itt megtalálod), illetve az ebben a cikkünkben taglalt tények is ismerősek a számodra. De még laikusként sem lehet ismeretlen számodra, hogy a fajta egyedeit bizonyos országokban kupírozzák, vagyis lógó füleit álló, megvágott verzióra alakítják át. Ez a kívánatos megjelenés hazánkban is rendkívül sokáig volt elterjedt. Azonban 2012 óta törvény mondja ki, hogy a kutyán tilos esztétikai okokból az effajta beavatkozást elvégezni. Ennek ellenére napjainkban is rendkívül gyakran találkozhatunk vágott fülű, külföldről importált ebekkel. A témával kapcsolatban ide kattintva érdemes elolvasnod jogász szakértőnk, Dr. Kajó Cecília cikkét.

Itt az ideje egy kis tudásfelmérésnek, hogy kiderüljön, valóban mindent tudsz-e az amstaffról. Ha pedig korábban nem mélyültél még el az egyik legnépszerűbb fajta tulajdonságaiban, javasoljuk, hogy böngéssz cikkeink között, és ismerd meg ezt a különleges kutyát. 

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube-csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

amerikai staffordshire terrier amstaff kutyás kvíz kvíz

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink