hirdetés

Szögekkel tűzdelt kolbászdarabokat szórtak szét a Péterhalmi-erdő környékén: több kutyát műteni kellett miatta

László Enikő, 2022. október 17 - Képek: Facebook, Getty Images Hungary

Hatalmas felháborodást keltett a környék kutyatulajdonosaiban, hogy egyre több helyen találkoznak a kedvenceiket sétáltatók csavarokkal, szögekkel tűzdelt kolbászdarabokkal. Az esetet már a rendőrség is vizsgálja.

hirdetés

Egyre több figyelmeztető Facebook-poszt íródik arról, hogy éppen hol találtak a gazdik szögekkel, csavarokkal tűzdelt csaltétkeket. Eleinte a Péterhalmi-erdő területén helyezett el valaki kolbász- és szalonnadarabokba tűzdelt szögeket, de sajnos már a környék egyre több, kutyasétáltatók által gyakran látogatott területén botlanak bele az aggódó gazdik (például Hargita tér, Béke-tér). És van is okuk az aggodalomra, több kutyát műteni kellett már, mert lenyelt egy-egy ilyen veszélyes falatot. A szögek és a csavarok ugyanis kilyukaszthatják a kutyák beleit, gyomorfalát, ezzel pedig az állatok az életüket is veszíthetik.

A Péterhalmi erdő kutyásai nevű Facebook-csoport tagjai folyamatosan figyelmeztetik egymást az új lelőhelyekről. /Fotó: Facebook – Szőke Nikolett

A rendőrség is nyomoz

Hogy ki képes ilyen kegyetlen tettre, azt sajnos még nem tudják. A polgárőrök, a közterület-felügyelők és a rendőrök is ellenőrzik az érintett területeket és környéküket, utóbbiak pedig állatkínzás miatt nyomozást is elrendeltek. Szerencsére eddig az összes kutya, aki fogyasztott a halálos csalétekből, túlélte az esetet a gyors állatorvosi beavatkozásnak köszönhetően. Mindenki, aki a környéken jár, nagyon figyeljen kedvencére!

Europa Event Center
2023. október 28.

A DOGZ konferencia hiánypótló a maga nemében: kiváló lehetőséget teremt arra, hogy kutyás szakemberek, tenyésztők és érdeklődő kutyatartók meghallgathassák egymás véleményét a legfontosabb kérdésekről, aktuális információkat gyűjtsenek és személyes ismeretségekre tegyenek szert. 3 kiemelt témakör, 3 szekcióban, több mint 40 kutyás szakember szereplésével.

Részletek
Kövess minket a közösségi oldalainkon is!
További cikkeink

Keresés az oldalon