hirdetés

Megszületett a vakvezető kutyák legújabb generációja! Mutatjuk a csöppségeket

László Enikő

2021. november 18 - Forrás és képek: Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány

A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola Zina kutyája nyolc szép kölyköt hozott a világra november 15-én. Négy fekete és négy sárga kiskutya érkezett az alomba.

hirdetés

A feketék mind fiúk, a sárgák között három lány és egy fiú van. Gyors ellés volt, hiszen három órán belül mindegyik kölyök megszületett. Az utolsó négy csöppség fél óra alatt látta meg a napvilágot.

Fotó: Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola

Az anyakutya jól van, pihen és gondozza a kölykeit. A kicsik gyors ütemben fejlődnek, egészségesek, esznek, alszanak és rengeteget „beszélgetnek”.

Az alapítvány tenyésztési programjában ők már a 9 alom. Nevük „U betűvel” kezdődik majd. Arról, hogy mi legyen a kölykök neve, meg fogják kérdezni közösségi oldaluk kedvelőit és követőit, ahogyan ezt korábban is tették.

Fotó: Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola

A kölykök nyolchetes korukig az anyjukkal vannak törökbálinti otthonukban, azután önkéntes kölyöknevelőik otthonában nevelkednek egy éves korukig. Ezt követően kerülnek az alapítvány kiképzőihez, ahol körülbelül fél éven át tanulják a vakvezető munkát. Ezután látássérült gazdáikkal gyakorolnak a közlekedésbiztonsági vizsgára, amelynek teljesítése után hosszú éveken át hű társak lesznek.

Fotó: Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola

A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola számára nagy örömet jelent, hogy felnevelhetik a vakvezető kutyák újabb generációját.

Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola kölyökkutya újszülött kutya vakvezető kutya vakvezető kutyák születtek

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!