hirdetés

Elnevezték a nemrég született vakvezető labradorokat: mutatjuk a neveket!

László Enikő

2021. január 29 - Forrás: Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola

Az S/SZ betűs alom 6 hetes múlt, így ideje volt, hogy a kölykök nevet kapjanak. A neveket most is Bóbita kutya sorsolta, azokból a remek ötletekből, amiket a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola Facebook oldalára küldtek a követők.

hirdetés

Winnipeg anyakutya hat héttel ezelőtt, Mikuláskor kilenc gyönyörű sárga szőrgombóccal gazdagította a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola csapatát. Az S/SZ alom az alapítvány saját tenyésztési programjának részeként látta meg a napvilágot. Magyarországon nagyon sokan várnak vakvezető kutyára, akik számítanak a munkájukra.

Bóbita segített a nevek sorsolásában. /Fotó: Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola

A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola fontosnak tartja, hogy minél jobb génekkel rendelkező, egészséges labradorokat képezhessen számukra, aminek biztos alapot ad a 3 éve kezdett saját tenyésztési program. Az alapítvány szakmai vezetője, Komondi Piroska és a kiképző, Királyné Barkóczi Emese bemutatták a kicsiket. A kölyköknek természetesen még semmi tanulnivalójuk nincsen azon kívül, hogy szépen növekedjenek.

Fotó: Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola

Hogyan nevezték el a kölyköket?

Az elsőszülött neve Sámán lett. Nagyon játékos, aktív kan, kinézetre talán ő hasonlít leginkább az apára, Cosby-ra. Piros szalag van a nyakában a második kölyöknek. Az eléggé visszahúzódó, nyugis, csendes kis szuka a Szamóca nevet kapta.

Fotó: Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola

A harmadik is kislány lett, egy igazi felfedező, aktív, érdeklődő, nagyon szeret ölben lenni, odavan a simogatásért. Az ő neve Szellő. A pink szalagot viselő kölyök rendkívül belevaló teremtés, minden mókában, játékban benne van. Születése óta ő a legaktívabb tagja az alomnak, szeret mindenben az első lenni. A kis szuka neve Szamba lett.

Szamba, a legaktívabb kölyök. /Fotó: Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola

Az ötödik kutyus egy kisfiú. Csendes, békés, nyugis kutya. Nagyon szeret aludni és a pocakját is imádja. Sokat játszik a testvéreivel, de megfontoltan. A Szikra nevet kapta. A hatodikként születő kislány volt a legnagyobb az alomban már születéskor is, jelenleg ő a legjobb súlyban lévő szőrgombóc. A neve Szezám lett.

Fotó: Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola

Serpa egy játékos, jófej, vidám kisfiú. Kedves és nyugodt, minden játékban benne van. A nyolcadikként született kislány az egyetlen eddig, aki ki tudott mászni arról a helyről, ahol születése óta alszanak a mamájukkal. Igazi kalandor, felfedező, nagyon aktív kiskutya. A neve Szöcske lett.

Utolsóként látta meg a napvilágot Száva, a sárga labrador kislány. Imádja az embereket, bármit megadna egy kis simogatásért. Nagyon szeret puszikat osztani.

(Képek: Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola)

Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola kölyökkutya labrador vakvezető kutya vakvezető kutyák születtek

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!