hirdetés

Történelmi kutyás pillanat a vörös szőnyegen

Ványik Dóra

2024. január 8 - Forrás: Getty Images Hungary

Hiába volt ott Margot Robbie és Timothée Chalamet, a show-t egyértelműen egy Miss Ingrid nevű segítőkutya vitte el, aki A láthatatlan fény sztárját, Aria Mia Lobertit kísérte az idei Golden Globe díjátadóra.

hirdetés

A díjátadó történetében először fordult elő, hogy egy segítő kutya is felvonult a vörösszőnyegen. Sőt, az egyik csatorna riportere még kérdést is tett fel az ébenfekete Miss Ingridnek, aki egykedvűen fogadta az óriási érdeklődést.

Kutya a Golden Globe-on

Aria Mia Loberti a Purlitzer-díjas Anthony Doerr A láthatatlan fény című regényének filmadaptációjában játszotta a főszerepet, Marie-Laure Leblancot. A történet 1944 májusában kezdődik, a németek által megszállt kisvárosban, Saint-Maloban játszódik, ahonnan egy fiatal vak lány minden este a rádión keresztül üzen az apjának, aki már egy éve eltűnt. A vak Marie-t kelti életre Loberti, aki maga is látássérült; akromatopsziában szenved, amely megakadályozza, hogy a beteg színeket lásson. Éppen ezért Aria nem egyedül érkezett a Golden Globe-átadóra; segítő kutyája, Miss Ingrid is vele tartott.

Kutya a Golden Globe vörös szőnyegén; mérföldkő a díjátadók történelmében

Miss Ingrid is nyilatkozott

A színésznő minden szempontból mérföldkőnek tekinti a filmet és a vörösszőnyeges megjelenést is.
„Ez az első alkalom, hogy vakvezető kutya jelenik meg a díjátadó vörös szőnyegén” – mondta az amerikai születésű színésznő.
Loberti arról is beszélt, hogy a filmtörténetben ez az első alkalom, hogy hitelesen ábrázolnak egy ilyen karaktert egy ilyen monumentális alkotásban.

Megtiszteltetés számomra, hogy a közösségemet és a kultúrámat képviselhetem. Soha nem volt még ilyen, és ez nagyon nagy felelősség.

Miután a riporter feltette a kérdést Miss Ingridnek, hogy jól érzi-e magát a vörös szőnyegen a válasz egy bájos kutyatekintet és egy farokcsóválás volt, amit a gazdája egyértelmű igenként fordított.

segítő kutya sztár sztárok kutyái vakvezető kutya

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink