hirdetés

Újszülött nyuszikba szeretett bele ez a hatalmas újfundlandi

Hrdina-Bárány Zsuzsi

2023. október 31 - Képek: Getty Images Hungary

Egy tüneményes nyuszicsapatot fogadott örökbe egy újfundlandi, ami az otthona hátsó udvarában bukkant az újszülött állatokra. Zurinak olyannyira megtetszettek a kis nyulak, hogy rögtön a szárnyai alá is vette őket – így vált hát ő a TikTok egyik legnagyobb sztárjává.

hirdetés

Alighanem olyan, mintha a saját gyermekei fölött őrködne Zuri, a közel 55 kilogrammos újfundlandi.  A kertjük hátsó részében pihenő újszülött nyuszik felfedezése óta tulajdonképpen le sem száll róluk a kutya.

Nagydarab pótmama

Noha még nincs itt az ideje, hogy Zuri anya legyen, a gyönyörű újfundlandi már most gyakorolja a szülőséget. Amióta találkozott az újszülött nyuszikkal, nem múlhat el úgy nap, hogy ne töltene velük időt. Nem is keveset. Ha ugyanis a apróságok alszanak, a termetes újfundlandi el sem mozdul mellőlük, ha viszont a nyuszik aktívabbak, a kutya játszik velük. A gazdája szerint Zuri nem is hajlandó bemenni és távol lenni a kis örökbefogadottjaitól, ha úgy adódik, még meg is mosdatja őket, vagy legalábbis próbálkozik vele. Természetesen a kicsiket az igazi anyukájuk sem hagyta cserben. Minden reggel és este visszatér hozzájuk, és bizonyára boldogan nyugtázza, hogy a szelíd óriásnak hála, a nyuszigyerekek nappal sincsenek egyedül.

@cieramartin951

My 120 lb Newfoundland thinks she is the mother to these baby bunnies in our back yard and it’s the sweetest thing 🥹 yes, the (real) mother comes back every morning and night and the bunnies just hopped off, leaving Zuri an empty nester 🤣 #newfoundland #dogs #puppy

♬ You’ve Got a Friend in Me – From „Toy Story”/Soundtrack Version – Randy Newman

Ezért fogad örökbe állat állatot

Zuri és „kölykei” megható története nem az egyetlen a világon. Ahogy EBBEN a cikküknkben korábban írtunk róla, a természetben  nem ismeretlen jelenség, hogy egy állat más egyedek elárvult kölykeit a szárnyai alá veszi, és tulajdonképpen majdhogynem a sajátjaiként gondozza őket. Ez a viselkedés természetesen nem a véletlen műve, hanem az állatvilágban egy tudományosan is alátámasztható történet. Mint ismert, az állatok a kibocsátott feromonjaikkal képesek kommunikálni egymással.

Nem csak nyuszik, más állatok kölykeit is felnevelheti egy kutya

Az elárvult kisemlősök ezekből a fermonokból nagy mennyiséget bocsátanak ki, amely hatására egy nőstény állat ösztönösen gondoskodni akar az elárvult kicsinyekről.

Noha azt még maguk a tudósok sem tudják pontosan, hogy ebben nagyobb-e a szerepe az empátiának vagy a genetikailag kódolt anyai ösztönöknek, az tény, hogy megannyi ilyen esettel találkozni az állatvilágban. Sőt, előfordul olyan is, hogy egy árva kölyköt az alomba, a sajátjai mellé fogad be egy állat.

nyúl nyuszi örökbefogadás újfundlandi újfundlandi kutya újszülött

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!