hirdetés

A legmélyebb szeretet köti össze a malacot és a kutyát: Esther és Phil különös barátságának története

Hangai Lilla

2022. július 26 - Képek: Esther The Wonder Pig Instagram

Esther és Phil barátsága legalább annyira intim és egyszersmind különös, mint a két Nyugatos zsenié, az érzékeny Kosztolányi Dezsőé és a bohókás Karinthy Frigyesé. Nem csoda hát, hogy a világ rajong értük. De vajon mitől működik ilyen jól a kémia egy malac és egy kutya között? A választ egyelőre nem tudjuk, de azt már régen megtanultuk, hogy a szívnek nem lehet parancsolni.

hirdetés

Te mit tennél, ha az új kedvencedről, a minimalacodról néhány hónap múlva kiderülne, hogy a kifejlett mérete nem is állhatna távolabb a minitől? Steve Jenkins és Derek Walter nem estek pánikba, Esther és Phil története pedig hódító útjára indult a világhálón.

Esther váratlanul 250 kg-os fiatal hölggyé cseperedett

Körülbelül 10 évvel ezelőtt tarolt az interneten a minimalac trend. Nagyon sokan és nagyon hamar engedtek a divatirányzatnak, hiszen a malacokat új, ismeretlen oldalukról ismerhettük meg. Megtudtuk róluk, hogy picik, cukik, ragaszkodóak, intelligensek. Szinte pontosan olyanok, mint a kutyák, csak ez éppen valami más, valami új volt. Nos, később kiderült, hogy a cuki, a ragaszkodó és az intelligens valóban tökéletesen jellemzi a malacokat, az egyetlen bökkenő a méret. Ezek az úgynevezett „teacup” (teáscsésze) malacok megnőnek; akár 250-260 kg-os méretre is.

Steve és Derek is megtehette volna, hogy új otthont keres a malackának, mint ahogyan sokan megtették ebben az időben, mikor kiderült az új kedvencükről, hogy a medence találóbban definiálja az állat méretét, mint a teáscsésze. Ám valami mégis azt súgta nekik, hogy tartsanak ki Esther mellett. És milyen jól tették!

Nem egy átlagos influenszer, nyitott gondolkodásra ösztönöz

Hamarosan elérkezünk a legendás barátsághoz is, de addig még beszélnünk kell egy nagyon fontos dologról! Méghozzá arról, hogy Esther elindított egy folyamatot, és szerencsére nem csak a gazdái szívében. Steve és Derek egy merőben új látásmódot kaptak ettől a fiatal hölgytől. Nemcsak a háztáji állatokról alkotott képüket változtatta meg gyökeresen, hanem felnyitotta a szemüket a rászoruló állatokkal kapcsolatban is.

A lassan 600 ezer követő az Instagramon a Steve és Derek által alapított menedékhely mindennapjaiba is betekintést nyerhet, Esther és Phil kalandjai mellett. A Happily Ever Esther Farm Menedékhely létszáma az elmúlt 10 év alatt 70 főre szaporodott, és Derekék továbbra is minden erejükkel azon igyekeznek, hogy minél hatékonyabban és biztonságosabban bővíthessék a férőhelyek számát.

Phil segítség volt a gyászban

2018-ban Esther a magas intelligenciájának köszönhetően nehezen birkózott meg két kutya-testvére elvesztésével. A segítség pedig Phil képében érkezett. Az akkor 8 hónapos energiabomba az akkori gazdáinak nagy gondot okozott a szeparációs szorongása miatt. Mivel a legjobbat szerették volna a kutyusnak, készek voltak elbúcsúzni tőle, hogy egy olyan helyen élhessen, ami a legideálisabb számára, ahol kellő figyelmet tudnak rá fordítani.

Tökéletesebb otthont álmodni sem lehetett volna ennek a speciális igényekkel rendelkező négylábúnak, mint Steve és Derek menedékhelyét. Óriási terület a szaladgálásra, barátságos lakók és két gondoskodó gazdi, akik mindig kéznél vannak.

„Viccesen négy otthon Philnek hívtuk őt, amikor megkaptuk. Nem csoda, hogy szeparációs szorongásban szenvedett, szegény fiút újra és újra elhagyták. Annyi szeretetet tudott adni, hogy azon emberek számára, akik nem értik a szeparációs szorongást, valóban nagyon nehéz lehetett megbirkózni vele.” – mesélt Steve a Rovernek.

Esther nem kedvelte meg Philt elsőre

Amikor Phil megérkezett a menedékhelyre, szomorú volt és reménytelen. Steve és Derek szerint egyértelmű volt, hogy már nem bízik abban, hogy neki is járhat a boldogság. Ezt a gondolatot azonban az új gazdik igyekeztek azonnal elhessegetni. Philt rögtön egy óriási sétára vitték a farmon, hogy megismerkedjen az ott élő állatokkal.

Esther még a gyászába merült és idegesítette Phil óriási energiája, egyszóval nem volt készen egy új kapcsolat kialakítására. De Phil a kezdeti nehézségek ellenére sem adta fel! Az sem érdekelte, hogy Esther rámorog és folyton faképnél hagyja. Mindenki nevében nagyon köszönjük neki, hogy kitartott! Mára már elválaszthatatlanok, olyannyira, hogy Phil nem a két gazdijához ragaszkodik inkább, hanem Estherhez ragad, akár a tépőzár.

A szeparációs szorongás már a múlté

Phil Esther, Steve és a Derek kitartó gondoskodásának köszönhetően többé már nem szenved szeparációs szorongástól. Mivel semmilyen akadály nem állt már közöttük, így a kapcsolat a legmélyebb barátsággá fejlődött. Együtt játszanak, együtt kalandoznak, együtt alszanak és együtt vigyáznak a ház biztonságára is. A dinamikus duó azóta egy harmadik taggal is bővült, Cornóval, a pulykával. Őszintén, lehetne ez a sztori még ennél is jobb? Tulajdonképpen igen.

Derek elmondta, hogy: Számtalan üzenetet kapunk arról, hogy Esther Menedékhelye hogyan változtatta meg az emberek életét. Legyen szó a sertés- és pulykatermékekről való lemondásról, a tragédiákkal és betegségekkel való megbirkózásáról, vagy arról, hogy a legsötétebb napokon is képes mindig mosolyt csalni az arcokra.

állatmenhely barátságos kutya igaz történet kutya kapcsolat kutya szeparációs szorongás kutyaszeretet kutyát visszaviszik a menhelyre megható kutyás történetek menhelyen élő állatok szeparációs szorongás szeretet

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!