hirdetés

A mentett pitbull, aki egy egész állatmenhely pótmamája lett: Cali segít a kiskacsáknak és a kismalacoknak is

Hangai Lilla

2022. december 8 - Képek: The Arc Animal Sanctuary

A bull típusú kutyákkal kapcsolatban rengeteg előítélet él a köztudatban, amit mi mindig igyekszünk tudományosan alátámasztott tényekkel eloszlatni. Ez a nap azonban nem a tudományos tényeké, és nem is feltétlenül a pitbullok körül kialakult sztereotípiákkal akarja felvenni a harcot. Egyszerűen csak meg szeretnénk mutatni, hogy a kutya nemcsak az ember legjobb barátja lehet, hanem bármilyen más állaté is.

hirdetés

Cali megmutatta a gazdájának milyen is egy igazi családhoz tartozni, és hogy odafigyeléssel és szeretettel bárki úgy érezheti, ő a világ közepe.

Mindenki anyukája

Az egyik kedvencünk a videóban, amikor a kutyus nagyon lelkes lesz a nemrég született kiskacsák láttán, és a világ legédesebb kutyapuszijaival akarja elhalmozni a pelyhes újszülötteket. A gazdinak elég csak kedvesen rászólnia, hogy ezek a puszik egyelőre túl intenzívek még ezeknek az apró állatkáknak, és Cali egyelőre jobb, ha megmarad a szaglászásnál. A csókokat pár hetes korukban újra bevetheti. Elképesztő látni, ahogy a kutyus nagy barna szemeiben ugyan egy kis csalódottság tükröződik, de azonnal megérti, mi a helyzet és vissza is húzza a nyelvét.

Írtunk már arról néhány alkalommal, hogy a kutyákban milyen erősek a szülői ösztönök, és ezáltal szinte bármilyen más állat számára tökéletes pótmamák és pótpapák lehetnek. Cali azonban hivatásául választotta a pótszülőséget, ugyanis gazdija menhelyén kismalacok, kacsák, macskák, kutyák, tyúkok és pulykák fáradhatatlan pótszülője.

Ő tette lehetővé, hogy a menhely bővüljön

Annak, aki nem került még közelebbi kapcsolatba kutyákkal, kissé elrugaszkodott kijelentésként hangozhat, amikor Cali gazdája elmondja, hogy tulajdonképpen a kutyus tette lehetővé, hogy a menhely bővüljön, és mindenki megkaphassa még így is a neki járó szeretetet és törődést.

Charlie mindig is mentett kutyákat, de csak kutyákat. Egy napon azonban úgy alakult, hogy néhány, éppen a tojásból kibújt kiskacsának kellett otthon, így azonnal határoznia kellett, hogy bevállalja-e. Természetesen igent mondott.  A menhely azóta pedig csak bővül és bővül, aminek Cali borzalmasan örül. A kutyus segítsége nem csak abban merül ki, hogy oltalmazza és gondoskodik a szülők nélkül maradt, vagy kitaszított állatokról. Lelki támogatást és magabiztosságot is nyújt a gazdinak is, aki így folyamatosan bővíteni tudja a menedéket.

A vágóhídról mentett 2 hetes kismalacok története

Az egyik nap Charlie kapott egy hívást, hogy mentettek 2 kismalacot, akiknek azonnal otthonra van szükségük. Azonnal! Ám az apró kis árvák halálra voltak rémülve, amikor megérkeztek, egyáltalán nem bíztak emberi lényben. Itt jött Cali a képbe. Együtt aludt a malacokkal, ápolta és tanítgatta őket, akik így megismerték milyen szeretve lenni, milyen megbízni más állatokban és az emberekben. Kapcsolatuk még azután is sziklaszilárd és szeretetteljes maradt, hogy a malacok dupla akkorára nőttek, mint a kutyus. Most már nem ők alszanak Calin, hanem fordítva.

Az ilyen történetek visznek bennünket előre még ebben a kemény világban is. Ezek miatt nem felejtünk el hinni a jóság, a kedvesség és a szeretet erejében. Még több Calit a Föld nevű bolygóra!

állatmenhely amerika aranyos kutyák Ember és kutya ember és kutya kapcsolat igaz történet instagram kedves kutya kutya hatása kutya hatása az emberre kutya pótmama kutya szeretet megható kutyás történetek pitbull pótmama támogatás

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink