A mentett pitbull, aki egy egész állatmenhely pótmamája lett: Cali segít a kiskacsáknak és a kismalacoknak is

Hangai Lilla, 2022. december 8 - Képek: The Arc Animal Sanctuary

A bull típusú kutyákkal kapcsolatban rengeteg előítélet él a köztudatban, amit mi mindig igyekszünk tudományosan alátámasztott tényekkel eloszlatni. Ez a nap azonban nem a tudományos tényeké, és nem is feltétlenül a pitbullok körül kialakult sztereotípiákkal akarja felvenni a harcot. Egyszerűen csak meg szeretnénk mutatni, hogy a kutya nemcsak az ember legjobb barátja lehet, hanem bármilyen más állaté is.

Cali megmutatta a gazdájának milyen is egy igazi családhoz tartozni, és hogy odafigyeléssel és szeretettel bárki úgy érezheti, ő a világ közepe.

Mindenki anyukája

Az egyik kedvencünk a videóban, amikor a kutyus nagyon lelkes lesz a nemrég született kiskacsák láttán, és a világ legédesebb kutyapuszijaival akarja elhalmozni a pelyhes újszülötteket. A gazdinak elég csak kedvesen rászólnia, hogy ezek a puszik egyelőre túl intenzívek még ezeknek az apró állatkáknak, és Cali egyelőre jobb, ha megmarad a szaglászásnál. A csókokat pár hetes korukban újra bevetheti. Elképesztő látni, ahogy a kutyus nagy barna szemeiben ugyan egy kis csalódottság tükröződik, de azonnal megérti, mi a helyzet és vissza is húzza a nyelvét.

Írtunk már arról néhány alkalommal, hogy a kutyákban milyen erősek a szülői ösztönök, és ezáltal szinte bármilyen más állat számára tökéletes pótmamák és pótpapák lehetnek. Cali azonban hivatásául választotta a pótszülőséget, ugyanis gazdija menhelyén kismalacok, kacsák, macskák, kutyák, tyúkok és pulykák fáradhatatlan pótszülője.

Ő tette lehetővé, hogy a menhely bővüljön

Annak, aki nem került még közelebbi kapcsolatba kutyákkal, kissé elrugaszkodott kijelentésként hangozhat, amikor Cali gazdája elmondja, hogy tulajdonképpen a kutyus tette lehetővé, hogy a menhely bővüljön, és mindenki megkaphassa még így is a neki járó szeretetet és törődést.

Charlie mindig is mentett kutyákat, de csak kutyákat. Egy napon azonban úgy alakult, hogy néhány, éppen a tojásból kibújt kiskacsának kellett otthon, így azonnal határoznia kellett, hogy bevállalja-e. Természetesen igent mondott.  A menhely azóta pedig csak bővül és bővül, aminek Cali borzalmasan örül. A kutyus segítsége nem csak abban merül ki, hogy oltalmazza és gondoskodik a szülők nélkül maradt, vagy kitaszított állatokról. Lelki támogatást és magabiztosságot is nyújt a gazdinak is, aki így folyamatosan bővíteni tudja a menedéket.

A vágóhídról mentett 2 hetes kismalacok története

Az egyik nap Charlie kapott egy hívást, hogy mentettek 2 kismalacot, akiknek azonnal otthonra van szükségük. Azonnal! Ám az apró kis árvák halálra voltak rémülve, amikor megérkeztek, egyáltalán nem bíztak emberi lényben. Itt jött Cali a képbe. Együtt aludt a malacokkal, ápolta és tanítgatta őket, akik így megismerték milyen szeretve lenni, milyen megbízni más állatokban és az emberekben. Kapcsolatuk még azután is sziklaszilárd és szeretetteljes maradt, hogy a malacok dupla akkorára nőttek, mint a kutyus. Most már nem ők alszanak Calin, hanem fordítva.

Az ilyen történetek visznek bennünket előre még ebben a kemény világban is. Ezek miatt nem felejtünk el hinni a jóság, a kedvesség és a szeretet erejében. Még több Calit a Föld nevű bolygóra!

Kövess minket a közösségi oldalainkon is!
További cikkeink

Keresés az oldalon