hirdetés

5 dolog, amit a kutyák tanítanak nekünk a szeretetről

Ferenczi Deborah

2022. március 2 - Képek: Getty Images Hungary

Nem is gondolnád, hogy ha körbenézel a természetben, mennyi mindent tanulhatsz a világ működéséről. A kutyád tökéletes példa arra, hogy tanulmányozd, mi a lényege az igazi önzetlen szeretetnek.

hirdetés

A kutyák nagyon sok mindent tanítanak az embereknek a világról. De talán a legtöbbet a feltétel nélküli szeretetről tudnak mutatni. Ők azok, akik bármit teszünk, egészen biztosan hűségesek lesznek hozzánk, és nem fordulnak ellenünk. Íme 5 példa, ahogy kutyád tanít téged az önzetlen szeretetről.

1. A szeretet építi a személyiséged

Biztosan tapasztaltad kutyatulajdonosként, hogy kedvenced olyan dolgokat is képes belőled kihozni, amikről eddig nem is tudtad, hogy ott vannak. Nem véletlen, hogy a kötődési zavarral küzdők gyakorta egészen meglágyulnak egy eb jelenlétben. Nem véletlen ajánlják azt, hogy gyermekek kutyával nőjenek fel, hiszen rengeteget tesz hozzá a személyiségük egészséges kialakulásához.

2. A szeretet kompromisszumokra építkezik

Gazdiként meg kell tanulnod, hogy a szeretet bizony követel kompromisszumokat. Reggel fel kell kelned korábban, csak azért, hogy elvidd a kutyát sétálni. A felelős állattartás kötelességekkel, időnként lemondásokkal jár, mégis megéri, hiszen mi okozhat annál nagyobb örömöt, ha valaki mindig a legnagyobb szeretettel vár téged haza? Kemény munka, de minden perce megéri, mivel a szeretet az áldozatvállalásról szól, és mások szükségleteinek a sajátjaid elé helyezéséről.

3. Minden jobb együtt

Nem sokat számít, milyen nagyszerű az életed, ha nincs valakid, akivel megoszthatod. Tulajdonképpen még a mindennapos, unalmas tevékenységek is sokkal élvezetesebbek, ha kedvenced veled tart. Minden sokkal izgalmasabb és szebb vele, mint nélküle.

4. A szeretet önzetlen

Ezt pedig pontosan a kutyádtól tanulhatod meg, hiszen nem köti semmihez a rajongását. A rossz napjaidon pontosan úgyanúgy szeret, mint a jobbakon. A nap minden percében pontosan ugyanolyan önzetlenül fordul feléd. Tőle megtanulhatod, hogy a szeretetet nem lehet kiérdemelni.

5. Az igazi szeretet örökké tart

Fel sem merül benned, hogy majd egyik nap úgy kell fel a kutyád, hogy nem szeret téged, igaz? Az évek során pedig  – ideális esetben – olyan sokat ad és tanít neked, hogy te is egyre jobb emberré válsz. Így viszonozhatod azt, amit kapsz tőle.

gazdi szereti a kutyát hogyan szeret a kutya kutya szeret kutya szeretet jele

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!