hirdetés

9 egyértelmű jel, hogy a kutyád nagyon szeret: a szemkontaktus és az ajándékozás is erre utal

Ferenczi Deborah

2022. június 14 - Képek: Getty Images Hungary

Gondolkoztál már azon, hogy vajon mennyire szoros a kapcsolat közted és a kutyusod között? Az alábbiakban utánajárunk annak, hogy kedvenced metakommunikációjából mennyi mindent tudhatsz meg arról, hogy milyen erős kapcsolat van köztetek.

hirdetés

Összegyűjtöttünk 9 egyértelmű jelet arra vonatkozóan, hogy imád téged a kutyusod, és fantasztikus kapcsolat van köztetek.

1. Imádják az illatod

A kutyusok a szaglásukon keresztül fedezik fel és értelmezik környezetüket. Ha kedvenced sokszor szaglász téged, az egyértelmű jele annak, hogy szeret téged és örül jelenlétednek. Mivel az illatod egyedi, így amikor megérzi, hogy valóban te vagy, az agyában található örömközpont beindul. Az Emory Egyetem kutatói MRI-vizsgálatot végeztek kutyákon, hogy megállapítsák, mi történik az agyukkal, ha ismerős illatokat éreznek. Az eredmény szerint azon része aktiválódik, melynek a jutalomközponthoz van köze.

2. Üdvözölnek az ajtóban

Amikor a kutyusod már akkor odarohan hozzád, amikor belépsz az ajtón, az egyértelmű jel. Valószínűleg nagyon boldog attól, hogy lát téged, és örül neki, hogy végre együtt tölthetitek a nap hátralevő részét.

3. Melletted alszanak

Miután a kutyusok alvás közben a legsebezhetőbbek, így ha ezt melletted teszik, az óriási bizalomról árulkodik. Arról nem is szólva, hogy az együtt alvás jelentős mértékben erősíti a kötődést, és a ragaszkodást. Sőt nálad is csökkentik a stresszt és a magány érzését, illetve elősegítik a nyugodt alvást.

4. Ajándékokat adnak neked

A macskákhoz hasonlóan a kutyák is szívesen ajándékozzák meg szeretteiket. Általában a saját személyes tárgyaikat, játékaikat szeretik odaadni a gazdijuknak. Ezt tehetik azért, hogy elérjék, hogy rájuk figyelj, vagy hogy játssz velük, de azt is sugallják, hogy szeretnek téged, és a teljes figyelmedet akarják.

5. Követnek mindenhova

Az Egyesült Királyság Kennel Clubja szerint ha négylábú barátod mindenhova követ téged, az annak a jele, hogy bízik benned, szeret, és biztonságban érzi magát melletted. Miután az ebek társas állatok, így szívesen vannak olyan személy közelében, akihez szorosan kötődnek. Ha a kutyád követ téged szobáról szobára, szundikál a közeledben, esetleg mindig úgy helyezkedik, hogy neked dőljön, az bizony nagyon jó jel.

6. Néha figyelmen kívül hagynak téged

Az előző viselkedéssel ellentétben bizony az is a szeretetről árulkodik, ha sokszor szinte figyelmen kívül hagynak, és csak néha sandítanak feléd. Azok az ebek, akik megbíznak gazdájukban, nem érzik szükségét annak, hogy állandóan készenlétben legyenek. Képesek pihenni, aludni, és még békén is hagyni, hiszen úgy érzik, hogy erős kapcsolatban állnak veled, és bíznak abban, hogy nem fogod elhagyni őket.

7. Szemkontaktust teremtenek veled

A közvetlen és hosszan tartó szemkontaktus szintén arról árulkodik, hogy az eb biztonságban érzi magát veled. Köztudott, hogy a kutya agya oxitocint, részben az empátiáért, a bizalomért és a szeretetért felelős hormont bocsát ki, miközben szemkontaktust teremt a gazdájával. Ha gyakran történik ilyen, biztos lehetsz benne, hogy nagyon erős kapcsolat van köztetek.

8. Boldogok lesznek a neved hallatán

Amikor valaki kimondja a nevedet, és a kutyád azonnal boldog lesz, az egyértelmű jel. Megjegyezte, hogy hívnak, még ha a szavaknak számára nincs is olyan erős jelentése, s láthatóan örömmel tölti el már annak említése is.

9. Megpróbálnak terelni

Végezetül egy nagyon furcsa, ám annál aranyosabb szokásról ejtünk szót. Főleg terelőkutyák esetében figyelhető meg, hogy megpróbálják a gazdájuk mozgását is irányítani. Ez az ő részükről a gondoskodás, és a szeretet kimutatásáról szól.

ajándék boldog a kutya gazdi illata hogyan szeret a kutya követ a kutya kutya szemkontaktus kutya szeret kutya szeretet jele kutya szeretet kimutatása kutyával alvás

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!