hirdetés

A 7 legédesebb jel, hogy a kutyád szeret téged

Szénási Szimonetta

2024. február 11 - Képek: Azt én kutyám

A gazdik számára nagyon fontos, hogy tudják, kedvencük szereti őket. Sorra vettük, melyek a legkedvesebb jelei kutyád ragaszkodásának.

hirdetés

Te is szeretnél meggyőződni róla, hogy négylábú társad boldog melletted és szívből ragaszkodik hozzád? Megértjük, éppen ezért összeszedtük azokat a tipikus jelzéseket, amelyek azt mutatják, hogy a kutya nagyon szeret téged.

1.) Örömteli testbeszéd

A hazatértedkor ide-oda járó popsi, a hevesen csóváló farok, az érzelemtől túlcsorduló vakkantgatások mind az eb boldogságát hivatottak kifejezni feléd. Ennek oka pedig az, hogy megérkeztél, és láthat. Az is beszédes, ha kedvenced mozdulatlan, ám tekintetét le sem veszi rólad.

2.) Ajándékok

Ahogy az emberek között, úgy a kutya-gazda kapcsolatban is jelentősége van az ajándékozásnak. Ha kedvenced megtisztel a kedvenc játékával, azzal szeretné kifejezni, hogy fontos vagy neki.

A neked adott játék az egyik legszebb gesztus.

3.) Az étel után te következel

Az evés – magyaráznunk sem kell –, roppant fontos az állatok számára. Ám ha az ételt követő helyen a te személyed foglal helyet a fontossági listán, akkor egyértelmű, hogy ez a kutya bizony nagyon szeret téged. Hogy miből tudhatod, hol van a helyen a dobogón? Ha evést követően, miután kiürül a tányér, az első útja hozzád vezet, akkor bizony tied az ezüst. Ilyenkor gyakran jólesik nekik egy kis bújás és simizés.

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

4.) Veled aludna

Ha kedvenced szeret veled, de legalábbis a közeledben aludni, az egyértelműen jelzi, hogy fontos vagy a számára. Így ugyanis az éjszaka sötétjében is tud vigyázni rád (ez egyfajta evolúciós örökség; az éj leple alatt számos fenyegető dologtól lehetett tartani).

Egy ilyen édes tacskóval pihentetőbb az alvás.

5.) Beszédes tekintet

A szem a kutyák esetében is a lélek tükre; amikor társad mélyen, puhán a szemedbe néz, az többet mond, mintha beszélni tudna. Egy korábbi cikkünkben arról is írtunk részletesebben, milyen kísérlettel bizonyították, hogy ez a kötődés jele.

6.) Mindenhogy jó vagy neki

Ez az állítás persze sarkítás, hiszen mondhatnánk, hogy annyira szeret, hogy nem zavarja, ha megizzadtál vagy nem friss a leheleted, de tudjuk, hogy egyrészt a kutyák másként viszonyulnak a szagokhoz. Másrészt az ezirányú kutatások rámutattak, hogy esetükben a gazdi természetes illata különös jelentőséggel bír.

Ennek a staffordshire terriernek igazán beszédes a tekintete!

7.) Mindenhova követ

Ha kedvenced ideje nagy részét veled töltené, az is jelzi, mennyire szereti a társaságodat. Ám arra vigyázz, hogy ha ez kóros méreteket öltene, és az eb szinte az árnyékoddá válik, akkor esetleg szorong valami miatt. Ilyenkor érdemes megfigyelned a viselkedését, és ha úgy látod, gond lehet, beszélned róla az állatorvossal.

Ebben a cikkünkben részleteztük, mi utal arra, ha egy kutya stresszes, feszült és szorong.

együttalvás hogyan szeret a kutya követ a kutya kutya szeret ragaszkodás szaglás szorongás

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!