hirdetés

A kutya 6 aranyos jelzése, amikor boldoggá akar tenni: így reagálj a kedvességre, hogy megerősítsd a bizalmát

Ferenczi Deborah

2022. május 21 - Képek: Getty Images Hungary

Mivel a kutya nagyon szereti az embereket, ezért annak örül, ha boldognak látja őket. Ezért pedig mindent meg is tesz. Az alábbiakban összegyűjtöttünk 6 olyan viselkedést, amely mind a szeretet jele.

hirdetés

A kutyák számos módszer segítségével próbálnak téged boldoggá tenni. Az ölelésen és mosolygáson kívül más módon is képesek kimutatni az emberek iránti szeretetüket. Ilyen lehet például, ha kedvenced neked dől, játékot hoz, vagy kitörő örömmel üdvözöl.

1.Szemkontaktus tartása

A hosszú, tartós szemkontaktus egy bizalmi viszonyban igen jelentőségteljes. Ez pontosan így van az ebed esetében is. Ezt a cselekedetet kizárólag azzal végzi, akiben feltétel nélkül megbízik, és biztonságban érzi magát. Ez elősegíti a mélyebb kötődést közted és az ebed között. Ha például szomorú vagy, így akarhat felvidítani. Mintha pontosan tudná, hogy az agyad oxitocint szabadít fel, így csökken a stressz és elkezd termelődni a boldogságért felelős szeretethormon.

2. Hozzád bújik

Ez egy másik gyakori kutya-módja felvidításodnak. Próbál veled fizikai kontaktust kiépíteni annak reményében, hogy ez megvigasztal, és jobb kedvre derít. Elengedhetetlenül fontos, hogy ilyen esetben ne küldd el az ebet, engedd magadhoz, ugyanis ő így fejezi ki a szeretetét. A szoros öleléssel viszont vigyázz, míg a könnyű érintés, összebújás a kutyának is jó, az összepréselése, szorongatása számára idegen és gyakran stresszes tevékenység.

3. Boldog, ha hazaérsz

Abban az esetben, ha a kutyád fel-alá ugrál, nyalogat és izgatott, amikor hazaérsz, az annak a jele, hogy imád. Ez különösen igaz lehet, amikor kimerülten és fáradtan érsz haza a munkahelyedről, és az ebed körülugrál, csahol, csóválja a farkát és próbálja kifejezni, mennyire örül neked. Ilyenkor, akármennyire türelmetlen vagy, esetleg fáradt, ne szidd le azért, mert lelkes. Persze nem tilos ezt a lelkesedést neveléssel, jutalmazással helyes irányba terelni, hogy kedvenced ne borítson fel, karmoljon össze vagy nyálazza be a ruhádat.

4. Ajándékot visz neked

Előfordulhat, hogy a cipődet vagy a zoknidat, esetleg az ő személyes játékait odaviszi neked, ha azt látja, hogy nincsen jó kedved. Ennek a viselkedésnek az az oka, hogy nagyon szereti a illatodat, így számára különösen fontosak ezek a ruhadarabok. A saját játékával szintén hasonló a helyzet, hiszen az számára különleges prioritást élvez, és ennek megosztása egyértelműen a szeretete jele.

5. Ellenőriz téged

Előfordulhat, hogy azt veszed észre, hogy a kutyád úgy viselkedik, mintha ellenőrizni akarna téged. Ilyenkor sokszor megeshet, hogy ugyan másik szobában tartózkodik, de rendszeresen kipillant rád. Esetleg elsétál melletted, mintha csak nyugtázni akarná, minden rendben veled. Meg is bökhet az orrával, mintha azt kérdezné, hogy na, jobb már?

6. Rád mosolyog

Amikor olyan az állat mimikája, mintha csak rád mosolyogna, az bizony azért van, hogy boldoggá tegyen téged. Bár a legtöbb kutya cselekvéssel, testtartással fejezi ki érzelmeit, a kedves, örömteli tekintet és a szinte mosolyra húzódó száj a boldogság jele. Lehet, hogy itt az ideje egy kis simogatásnak vagy játéknak!

kutya boldog kutya boldoggá tesz kutya hatása rád kutya jótékony hatásai kutya szeret kutya szeretet jele

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink