hirdetés

5 biztos jele, hogy a kutyád nagyon szeret

Szénási Szimonetta

2023. május 1 - Képek: Getty Images Hungary

Kutyád többféle módon mutatja ki, mit érez irántad. Nézzük, mik a legtipikusabb jelzések!

hirdetés

Kedvenced szavak nélkül is tökéletesen kommunikál – csak tudnod kell értelmezned a jeleket. Nézzük, mely gesztusok jelentik azt, hogy a kutyád nagyon szeret téged!

1.) A kutyád szeret veled lenni, csak úgy

Ismerős a jelenet, amikor épp elhelyezkedsz a kanapén, hogy megnézz egy részt az aktuális sorozatodból, kedvenced pedig azonnal megjelenik, majd rád hajtja a fejét, vagy kényelmesen befészkeli magát az öledbe? Az, hogy olyan helyzetekben is melletted szeretne lenni, amiből neki nem származik semmiféle gyakorlati haszna – nem esik le neki egy-két finom falat, és egy kis labdázás sincs kilátásban, stb. –, az egyértelműen mutatja, hogy a személyed jelenti számára a vonzerőt. Egyszerűen csak veled akar lenni, mert szeret. Ilyenkor többnyire egy-két nyálas puszi vagy egy hozzád nyomott nedves orr is jár a bújáshoz.

Ha folyton melletted lenne, az biztos jele, hogy a kutyád nagyon szeret

2.) Szemkontaktus

A mély szemkontaktus mély érzelmeket is jelent. Ez ugyanis egy nagyon fontos gesztus a kutyák számára. Egyrészt a dominancia kifejezésére szolgál, másrészt a bizalom és az odaadás jele is. Így ha kedvenced hatalmas szemekkel szinte szuggerál, az a kapcsolatotok milyensége szempontjából nagyon jót jelent!

3.) Követne a világ végére is

Kutyusod szinte mindent veled csinálna, és hű szárnysegédként vesz részt bármilyen programban. Ennek magyarázata egyszerű, hiszen kivel tölthetné el boldogabban a napját, mint azzal a személlyel, akit a legjobban szeret?! Ám vigyázz, mert egy ponton túl már bajt is jelezhet, ha a kutya „matrica”. Ez ugyanis az unalom vagy a stressz jele is, így ha úgy látod, már kóros a viselkedése, egyeztess róla egy szakemberrel!

Az alábbi angol nyelvű videóban mindegyik jelzést aranyosan szemlélteti két tündéri francia bulldog és gazdájuk:

4.) Extázis, amint belépsz

Kutyád szinte extázisba esik, amikor egy hosszú nap után végre hazaérsz? Ezt, úgy hisszük, nem kell magyarázni, egyértelmű az ok: nagyon hiányoztál neki! Sőt, a legtöbb eb nemcsak a megérkezés pillanatát ünnepli, hanem már sokkal előbb tudja, hogy a gazdi úton van hazafelé. A tudat pedig a várakozást is örömtelivé varázsolja.

5.) Őrzi az álmod

A kutyák megvédik, akit szeretnek. Ha négylábúd mindenáron a közeledben szeretne aludni, azzal szintén azt üzeni, fontos vagy neki. Így ugyanis az éjszaka folyamán is bármikor harcra kész lehet, bármi veszély fenyegetne (ez evolúciós örökség, hiszen a vadonban az éjszaka hordozza a legtöbb fenyegetést.)

Nem feltétlenül kell az ágyban, melletted bevackolnia, már az is elég, ha a szőnyegen vagy az ajtó közelében kap helyet, ahonnan rád lát, egyúttal bármikor közéd és a lehetséges támadód közé vetheti magát a kis hős.

alvás boldog boldog kutya boldogság gazda és kutya jelek kutya és ember kutya és ember kapcsolata kutya szeret kutya szeretet kutya szeretet jele kutya testbeszéde puszi szeretet

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink