hirdetés

5 biztos jele, hogy a kutyád nagyon szeret

Szénási Szimonetta, 2023. május 1 - Képek: Getty Images Hungary

Kutyád többféle módon mutatja ki, mit érez irántad. Nézzük, mik a legtipikusabb jelzések!

hirdetés

Kedvenced szavak nélkül is tökéletesen kommunikál – csak tudnod kell értelmezned a jeleket. Nézzük, mely gesztusok jelentik azt, hogy a kutyád nagyon szeret téged!

1.) A kutyád szeret veled lenni, csak úgy

Ismerős a jelenet, amikor épp elhelyezkedsz a kanapén, hogy megnézz egy részt az aktuális sorozatodból, kedvenced pedig azonnal megjelenik, majd rád hajtja a fejét, vagy kényelmesen befészkeli magát az öledbe? Az, hogy olyan helyzetekben is melletted szeretne lenni, amiből neki nem származik semmiféle gyakorlati haszna – nem esik le neki egy-két finom falat, és egy kis labdázás sincs kilátásban, stb. –, az egyértelműen mutatja, hogy a személyed jelenti számára a vonzerőt. Egyszerűen csak veled akar lenni, mert szeret. Ilyenkor többnyire egy-két nyálas puszi vagy egy hozzád nyomott nedves orr is jár a bújáshoz.

Ha folyton melletted lenne, az biztos jele, hogy a kutyád nagyon szeret

2.) Szemkontaktus

A mély szemkontaktus mély érzelmeket is jelent. Ez ugyanis egy nagyon fontos gesztus a kutyák számára. Egyrészt a dominancia kifejezésére szolgál, másrészt a bizalom és az odaadás jele is. Így ha kedvenced hatalmas szemekkel szinte szuggerál, az a kapcsolatotok milyensége szempontjából nagyon jót jelent!

3.) Követne a világ végére is

Kutyusod szinte mindent veled csinálna, és hű szárnysegédként vesz részt bármilyen programban. Ennek magyarázata egyszerű, hiszen kivel tölthetné el boldogabban a napját, mint azzal a személlyel, akit a legjobban szeret?! Ám vigyázz, mert egy ponton túl már bajt is jelezhet, ha a kutya „matrica”. Ez ugyanis az unalom vagy a stressz jele is, így ha úgy látod, már kóros a viselkedése, egyeztess róla egy szakemberrel!

Az alábbi angol nyelvű videóban mindegyik jelzést aranyosan szemlélteti két tündéri francia bulldog és gazdájuk:

4.) Extázis, amint belépsz

Kutyád szinte extázisba esik, amikor egy hosszú nap után végre hazaérsz? Ezt, úgy hisszük, nem kell magyarázni, egyértelmű az ok: nagyon hiányoztál neki! Sőt, a legtöbb eb nemcsak a megérkezés pillanatát ünnepli, hanem már sokkal előbb tudja, hogy a gazdi úton van hazafelé. A tudat pedig a várakozást is örömtelivé varázsolja.

5.) Őrzi az álmod

A kutyák megvédik, akit szeretnek. Ha négylábúd mindenáron a közeledben szeretne aludni, azzal szintén azt üzeni, fontos vagy neki. Így ugyanis az éjszaka folyamán is bármikor harcra kész lehet, bármi veszély fenyegetne (ez evolúciós örökség, hiszen a vadonban az éjszaka hordozza a legtöbb fenyegetést.)

Nem feltétlenül kell az ágyban, melletted bevackolnia, már az is elég, ha a szőnyegen vagy az ajtó közelében kap helyet, ahonnan rád lát, egyúttal bármikor közéd és a lehetséges támadód közé vetheti magát a kis hős.

Europa Event Center
2023. október 28.

A DOGZ konferencia hiánypótló a maga nemében: kiváló lehetőséget teremt arra, hogy kutyás szakemberek, tenyésztők és érdeklődő kutyatartók meghallgathassák egymás véleményét a legfontosabb kérdésekről, aktuális információkat gyűjtsenek és személyes ismeretségekre tegyenek szert. 3 kiemelt témakör, 3 szekcióban, több mint 40 kutyás szakember szereplésével.

Részletek
Kövess minket a közösségi oldalainkon is!
További cikkeink

Keresés az oldalon