hirdetés

5 meghökkentő gesztus, amivel kutyád csak annyit üzen: „szeretlek!”

Szénási Szimonetta

2023. április 19 - Képek: Getty Images Hungary

Vannak a kutya szeretetének egyértelmű jelei, és olyanok is, amikről elsőre talán nem is gondolnád, hogy igazi szív küldi szívnek-üzenet.

hirdetés

Kedvenced egészen biztosan csinál néha (gyakran) furcsa dolgokat. Ezek lehetnek viccesek, bosszantóak, néha pedig teljesen érthetetlenek is. Ám van, hogy a különcködésnek egyetlen oka van: így szeretné tudatni veled, hogy mennyire szeret. Néha pedig egyszerűen a tettek mögött meghúzódó gesztus az, ami teljes mértékben szeretetalapú. Nézzünk most ezek közül néhányat!

1.) Megtanul dolgokat a kedvedért

Az egyik legszebb gesztus, amikor kutyusod csak azért produkálja magát, mert tudja, hogy neked azzal örömet okoz. Egészen biztosan láttál már „pisztolylövésre” elterülő négylábút – sőt, lehet, hogy a te kedvenced is ismeri a „puff- vezényszót” –, vagy ritmusra tapsoló ebet. Ezek a cselekvések számukra nem jelentenek semmit, de megtanulják őket, mert okosak, és szeretik használni az eszüket, valamint a jutalomért, amit kapnak, és bizony azért is, mert látják, hogy a gazdinak ez fontos, és boldognak tűnik tőle. Önzetlenségből csillagos ötöst érdemelnek!

2.) Részt vesz abban is, aminek számára semmi értelme

Ez a pont kapcsolódik az előzőhöz, de ide értendő minden olyan helyzet is, aminek értéke a kutya számára abban rejlik, hogy te is ott vagy. Természetesen kiemelten fontos, hogy kutyatartóként úgy szervezd az élted, illetve kedvenced mindennapjait, hogy az az állat számára kielégítő és komfortos legyen. Ám van, hogy az eb annak ellenére is csatlakozik hozzád valamely elfoglaltságod során, hogy nem éppen neki való az adott tevékenység. Ám te, a világ közepe ott vagy, és az neki elég. Újabb ötös jár érte!

3.) Nyálas puszik és nagy ölelések

Bár a nyalogatásnak számos oka lehet, az egyik ezek közül a szeretet kifejezése. Ugyanezen okból fordulhat elő, hogy kedvenced néha a nyakadba ugrik – nagyobb termetű jószágok esetében akár szó szerint is –, hogy megöleljen. Bár emberek között ezek a jelzések egyértelműek, kutyák esetében néha megtévesztő lehet, ha kutyád csak úgy „rád veti magát” (tekintve, hogy nem tudnak olyan finoman ölelni, mint mi.) Ám tudd, hogy még ha néha esetlenül is, de ezzel is a heves érzelmeinek enged szabad utat az eb.

4.) A kényelmetlenséget is vállalják

Szintén gyakori kép, ahogy a nagy lakli kutyák egészen kis helyen kuporognak, csak hogy gazdájuk mellett lehessenek. Ebből az okból néha egészen kényelmetlennek tűnő pózokban képesek aludni, vagy épp a tévé előtt ejtőzni a szeretett személlyel.

5.) Félre a telefonnal!

Előfordult már, hogy kedvenced morcos lett, amiért a telefont nyomkodtad? Esetleg megpróbálta el is venni tőled? De ugyanígy elégedetlenkedhetett a számítógépezéssel töltött idő miatt, vagy éppen a háztartási teendők okán. Ilyenkor nem bosszantani szeretne, csak igényt tart a társaságodra, és ezt megpróbálja minden formában a tudtodra adni. Hiszen mi lehet fontosabb egy kiadós hassimogatásnál, vagy egy önfeledt labdázásnál?! A választ mind tudjuk: semmi.

Végezetül pedig következzen egy angol nyelvű videós összeállítás, amelyben valamennyi szeretetnyelvre láthatsz példát, sőt néhány egészen meglepő jelenetet is sikerült felvenniük a gazdáknak.

Így többek között megnézheted, miképp lehet hason kúszva lejutni az emeletről a földszintre úgy, hogy nem esésről, hanem speciális technikáról legyen szó. Ugyanígy szemtanúja lehetsz, hogyan sakkozik egy eb, vagy miképp lehet megoldani a kocsiban alvást a hátad mögött egy termetes jószággal, aki párnának használ.

alvás alvópóz gazda és kutya kutya és ember kutya és ember kapcsolata kutya jelzések kutya ölelése kutya puszi kutya szeret kutya szeretet jele kutya szeretetnyelv kutya tévét néz ölelés puszi szeretet

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink