hirdetés

Ismerd meg a világ legfurcsább pitbullját: gazdái folyton fotózzák

Szénási Szimonetta

2023. április 15 - Képek: Videoinspirational/YouTube

A különleges pitbull kölyök különleges szokásaival a nap minden percében mosolyt csal gazdái arcára. Már egy albumot megtöltenek a róla készült képek.

hirdetés

Ismerd meg Leelát, a világ talán legfurcsább pitbullját, akinek nem mindennapi szokásait és viselkedését még az állatorvos sem tudja megmagyarázni!

Leela sok szempontból egyedi./Kép: YouTube

A fiatal pitbull a gazdája elmondása szerint a nap jó részében több mint különc módon viselkedik. Hogy ezt bizonyítsa, számos fotót készít róla, amik egyszerre viccesek és roppant aranyosak – ahogy maga Leela is! A fényképek egyúttal segítenek erősíteni a fajta pozitív megítélését, hiszen a pitbullokról még most is számos tévképzet él a köztudatban. Ennek kapcsán fontos megjegyezni, hogy a pitbullok tartása, a fajta karaktere miatt valóban nem való mindenkinek. Ennek okairól bővebben ITT olvashatsz. Most pedig lássuk, mitől olyan különleges Leela!

Barátságos mókamester

Leela gazdája hangsúlyozza, hogy a pitbullok esetében is nagyon fontos, miként nevelik és tartják őket a mindennapokban. Megfelelő fegyelem, sok figyelem és elegendő szeretetmennyiség mellett a fajta képviselői csodálatos társak lesznek, de érteni kell hozzájuk! Tapasztalata szerint a pitbullok nagyon hűséges, elkötelezett, barátságos és szerethető kutyák. Minderre jó példa saját kedvence, aki ráadásul roppant vicces is!

A legnagyobb pózer

A négylábú egyik legjellemzőbb tulajdonsága, hogy képes a leglehetetlenebb pózokban ülni és feküdni. Egy profi jógamester is megirigyelné, ahogy kifordított lábaira telepszik, majd úgy néz fel a gazdira, mintha a világ legtermészetesebb testhelyzete lenne a két kitekert mancs.

Leela alvás közben sem cáfol rá különcségére./Kép: YouTube

Az alvási szokásai sem kevésbé nyakatekertek, de az égnek meredő lábakkal való hátonfekvésről legalább elmondható, hogy elég gyakori a kutyák körében (ez az alvópóz egyébként nagy nyugalomról és bizalomról árulkodik, tekintve, hogy szabadon hagyja az állat hasát, egyúttal valamennyi létfontosságú szervét; így csak azok a jószágok szundítanak, akik maximálisan megbíznak a körülöttük levőkben.)

Ennek kapcsán gazdája hangsúlyozta, hogy Leela csak és kizárólag úgy tud aludni, ha valamennyi lába nyílegyenesen ki van nyújtóztatva. Ez azonban már egyedi szokás.

Micsoda mimika!

Leela arcjátéka is zseniális! Olyan kifejezően tud nézni, akárcsak egy ember. Ha valami meglepő vagy szokatlan a számára, szabályosan felhúzza a szemöldökét, kifejezve értetlenségét. A bűnbánó alakításért pedig minimum Oscar-díjat érdemelne: lecsapott fülek, kikerekedett, igazi bánatos kutyaszemek, leroskadó vállak. Minden porcikája azért könyörög, hogy bocsássanak meg neki.

Lehet neki ellenállni?! /Kép: YouTube

Csak hideget ne!

A kis pitbull nagyon rosszul viseli a hideg időt, és utál fázni (ki nem? – kérdezheted jogosan.) Hogy télen se legyen problémás a sétáltatása, a gazdi fejpántot ad rá, ami melegen tartja a füleit.

Fejpánttal védekezik a hideg ellen. /Kép: YouTube

Amikor pedig túlzottan kihűl, muszáj átmasszírozni az egész testét, hogy újra erőre kapjon. Odahaza sem viseli a cidrizést, ezért kizárólag takaróban alszik, amibe teljesen bel kell bugyolálni, mintha be lenne pólyázva.

A pitbull imád bevackolni. /Kép: YouTube

Igazi gourmet

Bár a kempingezések során gond nélkül megeszi a vadon élő állatok ürülékét, a tápok tekintetében igen válogatós. Csakis gabonamentes, bárányhús alapú tápot hajlandó elfogadni, amiért a gazdinak jócskán a tárcájába kell nyúlnia, tekintve, hogy egy csomag ára körülbelül 21 ezer forint.

Küllemében is kiemelkedő

A hóbortok mellett Leela a külsejét tekintve is kiemelkedő példánya a fajtának. Nem pusztán a szerető gazda elfogultsága, de az állatorvos szerint is kiváló testfelépítéssel, arányos izomzattal és egészséges végtagokkal rendelkezik. Így a nyakatekert ülő-, illetve alvópózok nem valamiféle deformitás eredményei. Egyszerűen csak így kényelmes az ebnek.

Sajnos a múltja miatt mégis van egy esztétikai szempontból kis hibája, ám a lelkében mély nyomot hagyó emléke: korábbi „gazdái” ugyanis rosszul vágták le a fülét. Valószínűleg más baj is történhetett vele, hiszen nagyon bizalmatlan egyes emberekkel, akik nagy valószínűséggel a bántalmazóira emlékeztetik.

alvás alvási szokások alvópóz furcsa szokások gazda és kutya hideg hideg és kutya kutya és ember kutya és ember kapcsolata kutya mimika kutya télen kutya testbeszéde pitbull pitbull terrier nevelése tél testbeszéd

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink