hirdetés

Kötött fejpánttal pótolták a pitbull elvesztett füleit: amputálni kellett őket

Szénási Szimonetta

2023. március 20 - Képek: Sacramento SPCA (Facebook); SPCA of Wake County (Facebook)

A pitbullt olyan súlyos támadás érte, hogy mindkét fülét amputálni kellett. Ám gondozói édes megoldást találtak arra, hogy ne érezze magát különcnek.

hirdetés

Willy Wonka múltja – mókás nevével ellentétben – borzalmakkal terhes. A szerencsétlen pitbull kutyatámadás áldozata lett, amelyben olyan súlyosan megsérültek a fülei, hogy mindkettőt le kellett amputálni. A történtek után a sacramentói SPCA állatmenhelyre került, ahol a munkatársak mindent megtettek érte. Még arra is volt gondjuk, hogy kitalálják, miként lehetne orvosolni a kutya „másságát”. Mivel a pitbull fülei nélkül szemmel láthatóan kívülállónak érezte magát.

Kézügyes asszisztens

A menhely állatorvosának egyik technikusa vállalta, hogy megpróbál pótfüleket kötni Willy Wonkának. A megvalósítás remekül sikerült: egy lila hajpántot készített, amire a kutya színével megegyezően fehér-rózsaszín fülek kerültek. A visszajelzések is igazolták a sikert, hiszen az emberek rajonganak a kiegészítőért.

A menhely dolgozói a szervezet közösségi oldalán osztották meg az új füleivel büszkélkedő kutya fotóit, és a visszajelzések alapján nemcsak nekik, de az embereknek is nagyon tetszik a kiegészítő.

A kedvencünk az, hogy a fülei úgy lógnak, mint az igaziak!

– kommentálta egy gondozó a posztot. Ami pedig a legfontosabb: maga Willy Wonka is örömmel fogadta a pótfüleket.

Ragyogó természet

A történtek ellenére a pitbull egy igazi szőrös angyal, aki imád mindenkit, akivel csak találkozik. Jól kijön a gyerekekkel, és a rossz tapasztalatok ellenére még mindig élvezi a többi kutya társaságát. Ahogy a posztban fogalmaznak, a személyisége mindenen átragyog. Csodálatos példája annak, hogy a kutyák szíve óriási, és a legrosszabb tapasztalatok után is képesek bízni és szeretni.

A Willy Wonkáról készült képek óriási sikernek örvendtek a közösségi médiában, és rövidesen a tökéletes otthont is megtalálták számára. A pitbull egy másik mentett négylábú, Zeus új barátja lesz, a feladata pedig az, hogy utat mutasson a félénk ebnek. Zeus ugyanis kevéssé bátor, így egy igazi társasági kutyát kerestek mellé. Pont, mint Willy.

Willy és Zeus:

Aki a környezetét formálta át

Nemrég hírt adtunk egy másik tündéri, mentett ebről, Brunóról, aki szintén egy kutyatámadásban vesztette el az egyik fülét. Ő úgy döntött, a környezetét alakítja a maga képére, és kedvenc játékának, egy plüss kutyának rágta le a fél fülét, hogy az mindenben hasonlítson rá. Természetesen ezzel a hihetetlen gesztussal meghökkentette, egyúttal teljesen elvarázsolta gondozóit, majd a róla készült képekkel az egész világot.

Ő Bruno./Fotó: SPCA of Wake County (Facebook)

Ne menj tovább!

Ezek a kutyák bizonyítják, hogy még a legmostohább sorsú, rettentő tapasztalatokat szerzett kutyák is képesek szeretni és újra kötődni, ha azt érzik, szintén szeretettel fordulnak feléjük, és törődnek velük. Természetesen a legjobb az lenne, ha sosem kellene hírt adnunk efféle borzalmakról, de ha ez sajnos nincs így, merítsünk erőt ezekből a csodás meneküléstörténetekből! Ami pedig szintén nagyon fontos: ha magára hagyott, kidobott, szenvedő vagy elhanyagolt állatot látsz, ne menj tovább! Hívj segítséget valamelyik helyi állatvédő szervezet, a helyi jegyző vagy a rendőrség személyében!

Az Országos Állatvédőrségnek ITT az ország bármely pontjáról lehet bejelentést tenni, de a Facebookon vagy az internetes keresőben pillanatok alatt kideríthető a közelben működő szervezetek elérhetősége is. Lehet, hogy az adott helyzetben te jelented az utolsó esélyt annak az élőlénynek!

állatmentés állatmentők kutyatámadás menhely mentett állatok mentett kutya mentett kutya gondozása mentett kutyák örökbefogadás pitbull

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink