hirdetés

Gazdát keres egy „bunkó” kutya: a nehéz eseteknek is jár az esély, de nem valók mindenkinek

Szénási Szimonetta

2023. március 4 - Kép: YouTube

Ralphie-t örökbefogadói mondhatni postafordultával vitték vissza a menhelyre, mondván, gonosz. Sőt, maguk az őt megmentő állatvédők is démoninak, sőt egyenesen bunkóként jellemezték a már többszörös hazatérőt. Ennek ellenére a kutya abszolút nem reménytelen eset, csak tudni kell vele bánni.

hirdetés

Ha egy menhelyi kutyát tűzokádó sárkánynak, démonnak, gonosznak, hovatovább bunkónak titulálnak, az nem túl biztató a gazdisodás esélyeit tekintve. Pedig attól, hogy egy eb problémás vagy nem a legsimulékonyabb természet, még kiváló társ válhat belőle egy arra alkalmas személy mellett! Ilyen Ralphie is.

Megtévesztő külső

Ralphie ránézésre több mint imádnivaló: nagy fülek, mosolygós pofi, csillogó tekintet… Ám a megnyerő külső esetében egy igencsak nehéz természetet takar. A kis francia bulldog ugyanis nem jön ki más kutyákkal, idegesíti, de akár meg is támadja a többieket, akaratos, és az ember bokája bánhatja, ha valami nem úgy történik, ahogy ő szeretné.

– Kész terror, egy kissé alulméretezett csomagban – fogalmazott a New York-i Niagara SPCA nonprofit állatmenhely különc védencükről.

Már többször örökbefogadták, sikertelenül

Igen beszédes az is, hogy Ralphie-t eddig már többször is örökbe fogadták, ám előbb vagy utóbb feladták a vele való küzdelmet. Az első gazda két hét sikertelen képzési próbálkozás után vitte vissza a kutyát, a második otthonából pedig azért kellett távoznia, mert nem fért meg az ott élő másik kedvenccel.

Valójában úgy értették: Ralphie egy tűzokádó démon, és megeszi a másik kutyánkat – de hé, ő csak 11 kiló!”

kommentálták az esetet az állatmentők, akik hozzátették, hogy igen, tudják, Ralphie igazából bunkó, és még csak nem is fél semmitől. Ráadásul a legfrissebb hírek szerint a harmadik gazdijelölt is visszalépett.

Ralphieval folyamatosan foglalkoznak a menhelyen, ahogy az alábbi videón is látszik:

Megérdemelne egy szerető otthont

Mindezek ellenére a menhely dolgozói szeretnék, ha vadóc védencük végleges otthonra találna. Ezért meg is hirdették Ralphie-t, egy kissé szokatlan bemutatkozóval:

Igazából nem tudunk túl sok szépet mondani, úgyhogy csak úgy előrukkolunk vele.”

Remélik, hogy sikerül olyan személyt találniuk, aki kellő határozottsággal és következetességgel fogja nevelni az ebet, ugyanakkor nyugalommal és szeretettel. Ehhez ráadásul segítséget is adnak, Ralphie korábbi kiképzője ugyanis biztosítja mindazokat az eszközöket, ami a kutya sikeres tréningjéhez szükségesek.

A nehéz eseteknek is jár az esély

Ralphie jó példa arra, hogy a menhelyeken élő kutyák között bizony vannak nehezen kezelhető egyedek. Természetesen ennek fennáll az esélye akkor is, ha valahonnan vásároltad vagy valakitől átvetted a kutyát, pláne, ha már nem fiatal állatot vettél magadhoz. Azonban a mentett állatok többnyire negatív tapasztalatokkal terhes múlttal érkeznek meg új családjukhoz, amivel számolni kell az örökbefogadáskor.

Emiatt fontos, hogy a választásnál részletesen informálódj az adott szervezetnél, és a végső döntés előtt többször is találkozz a kiszemelt négylábúval (ahogy ez a legtöbb helyen az örökbefogadás feltétele is.) Ha pedig egy kutyára azt mondják, ilyen vagy olyan okból nehezebb kezelni, akkor higgy a szakembernek – aki már egy ideje foglalkozik az állattal, tehát jól tudja, mit beszél –, és csak akkor mondj igent, ha valóban tudsz alkalmazkodni a helyzethez. A mentett kutyák számára óriási traumát okozhat, ha visszakerülnek a menhelyre, ezért nem szabad ennek kitenned egyetlen jószágot sem!

agresszív kutya akaratos kutya állatmentők francia bulldog francia bulldog jelleme harapós kutya kutya örökbefogadása menhely menhelyi kutya mentett állatok mentett kutya örökbefogadás problémás kutya

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!