hirdetés

Két kutya életét mentette meg a futár egyetlen hívással: ezt tedd azonnal, ha bajbajutott állatot látsz!

Szénási Szimonetta

2023. február 5 - Képek: Getty Images Hungary

A csomagfutár az állatvédők segítségét kérte, amikor szembesült az egyik ingatlannál élő kutyák sanyarú körülményeivel. Nemcsak telefonált, de képeket is küldött, ezzel pedig két állat életét mentette meg.

hirdetés

A Szurkolók az Állatokért Alapítvány közösségi oldalán számoltak be arról az esetről, amelynek során egy futárnak köszönhetően sikerült két kutyát is megmenteniük. Mint írják, a futár képeket is készített, amelyek láttán egyértelmű volt, hogy nagy a baj, így a bejelentést követően az állatvédők azonnal a helyszínre siettek.

A jegyző is segített

Az állatmentők nem találtak senkit a szóban forgó ingatlannál, így a település jegyzőjéhez fordultak segítségért. Hogy az ügy teljesen hivatalos legyen, írásban is megtették a bejelentést. Ezt követően a Közterület Felügyelet munkatársainak kíséretében visszatértek a házhoz.

Illegális lakásfoglalás

A helyszínre érkezvén kiderült, hogy az ingatlan tulajdonosa 2022 decemberében elhunyt, a lakatlanná vált házba pedig többen jogtalanul beköltöztek.

3 kutya maradt hátra

Az egykori tulajdonos három kutyát hagyott maga után. Mint a bejegyzésben írják, mindhárom állat láncra verve fogadta őket. Az egyikük sajnos már nem is élt: a saját óljában, lánccal a nyakában találtak rá. A másik két kistestű kutya is teljesen lesoványodva tengődött a fogságban, ahogy fogalmaznak, „várva a halált vagy a csodát”.

Azonnal elhozták őket

A hivatal a kutyák azonnali kiemeléséről döntött, amit határoztban erősítettek meg. A két kis jószágot az Eszkuláp Állatvédő Egyesület és a gödöllői Ebrendèszeti Telep vette gondozásába.

Egyetlen hívás életet menthet!

Az alapítvány tagjai a bejegyzésben is köszönetet mondtak a futárnak, aki nem ment el szó nélkül a látottak mellett, hanem hozzájuk fordult segítségért. Az eset kapcsán pedig mindenkitől azt kérik, hogy ha hasonló helyzetbe kerülnek, akkor vegyék fel a kapcsolatot valamely állatvédelmi szervezettel vagy a hivatalos szervekkel.

Bántalmazás, elhanyagolás, baleset

Mint a fenti szomorú történet is bizonyítja, néha egy telefonhívás elegendő, hogy életet ments. Nemcsak elhanyagolt vagy bántalmazott kutyák esetében fontos, hogy segítséget nyújts, de balesetet szenvedett állat – sajnos nagyon gyakori, hogy gázolásos balesetnél az út szélén hagyják az állatot –, és kóbor kutya láttán se fordítsd el a fejedet! Ha van mikrochip a szökött vagy kirakott kutyában, akkor hamar felkutatható a gazda.

Kihez fordulhatsz?

Mint a posztban is írják, valamelyik közeli állatvédő szervezet biztosan fog segíteni, vagy elirányít azokhoz, akik illetékesek az ügyben. A telefonszámuk pedig a Facebookon vagy az internetes keresőben pillanatok alatt kideríthető.

Elhanyagolt, megszökött, bántalmazott kutya esetében a helyi jegyzőt és a rendőrséget is fel lehet keresni. Autóbalesetnél vagy más okból sérülést szenvedett állatnál pedig az állatorvosi rendelők is segíthetnek, akik adott esetben vállalják az ellátást is.

állatkínzás állatkínzás bejelentése állatkínzás törvény állatmentők állatvédelem eltűnt kutya bejelentése kutya bántalmazás bejelentése

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink