Két kutya életét mentette meg a futár egyetlen hívással: ezt tedd azonnal, ha bajbajutott állatot látsz!

Szénási Szimonetta, 2023. február 5 - Képek: Getty Images Hungary

A csomagfutár az állatvédők segítségét kérte, amikor szembesült az egyik ingatlannál élő kutyák sanyarú körülményeivel. Nemcsak telefonált, de képeket is küldött, ezzel pedig két állat életét mentette meg.

A Szurkolók az Állatokért Alapítvány közösségi oldalán számoltak be arról az esetről, amelynek során egy futárnak köszönhetően sikerült két kutyát is megmenteniük. Mint írják, a futár képeket is készített, amelyek láttán egyértelmű volt, hogy nagy a baj, így a bejelentést követően az állatvédők azonnal a helyszínre siettek.

A jegyző is segített

Az állatmentők nem találtak senkit a szóban forgó ingatlannál, így a település jegyzőjéhez fordultak segítségért. Hogy az ügy teljesen hivatalos legyen, írásban is megtették a bejelentést. Ezt követően a Közterület Felügyelet munkatársainak kíséretében visszatértek a házhoz.

Illegális lakásfoglalás

A helyszínre érkezvén kiderült, hogy az ingatlan tulajdonosa 2022 decemberében elhunyt, a lakatlanná vált házba pedig többen jogtalanul beköltöztek.

3 kutya maradt hátra

Az egykori tulajdonos három kutyát hagyott maga után. Mint a bejegyzésben írják, mindhárom állat láncra verve fogadta őket. Az egyikük sajnos már nem is élt: a saját óljában, lánccal a nyakában találtak rá. A másik két kistestű kutya is teljesen lesoványodva tengődött a fogságban, ahogy fogalmaznak, „várva a halált vagy a csodát”.

Azonnal elhozták őket

A hivatal a kutyák azonnali kiemeléséről döntött, amit határoztban erősítettek meg. A két kis jószágot az Eszkuláp Állatvédő Egyesület és a gödöllői Ebrendèszeti Telep vette gondozásába.

Egyetlen hívás életet menthet!

Az alapítvány tagjai a bejegyzésben is köszönetet mondtak a futárnak, aki nem ment el szó nélkül a látottak mellett, hanem hozzájuk fordult segítségért. Az eset kapcsán pedig mindenkitől azt kérik, hogy ha hasonló helyzetbe kerülnek, akkor vegyék fel a kapcsolatot valamely állatvédelmi szervezettel vagy a hivatalos szervekkel.

Bántalmazás, elhanyagolás, baleset

Mint a fenti szomorú történet is bizonyítja, néha egy telefonhívás elegendő, hogy életet ments. Nemcsak elhanyagolt vagy bántalmazott kutyák esetében fontos, hogy segítséget nyújts, de balesetet szenvedett állat – sajnos nagyon gyakori, hogy gázolásos balesetnél az út szélén hagyják az állatot –, és kóbor kutya láttán se fordítsd el a fejedet! Ha van mikrochip a szökött vagy kirakott kutyában, akkor hamar felkutatható a gazda.

Kihez fordulhatsz?

Mint a posztban is írják, valamelyik közeli állatvédő szervezet biztosan fog segíteni, vagy elirányít azokhoz, akik illetékesek az ügyben. A telefonszámuk pedig a Facebookon vagy az internetes keresőben pillanatok alatt kideríthető.

Elhanyagolt, megszökött, bántalmazott kutya esetében a helyi jegyzőt és a rendőrséget is fel lehet keresni. Autóbalesetnél vagy más okból sérülést szenvedett állatnál pedig az állatorvosi rendelők is segíthetnek, akik adott esetben vállalják az ellátást is.

Kövess minket a közösségi oldalainkon is!
Webshop
További cikkeink

Keresés az oldalon