hirdetés

Brutális állatkínzással vádolják egy kutyapanzió vezetőjét: fojtogatás és szöges léccel való ütlegelés gyanúja is felmerült

Szénási Szimonetta

2022. október 21 - Képek: Facebook – Füzesabonyi Állatvédő Alapítvány

Büntetőeljárás indult a biatorbágyi Katandog Park kutyapanzió vezetője ellen. A vád állatkínzás. A Füzesabonyi Állatvédő Alapítvány oldalán arról tájékoztatnak, hogy bizonyítékuk is van a kegyetlen bánásmódra.

hirdetés

Megrázó hírt tettek közzé a Füzesabonyi Állatvédő Alapítvány tagjai közösségi oldalukon, miszerint feljelentést tettek a Biatorbágyon működő Katandog Park panzió ellen, állatkínzás vádjával. Mint írják, a hely vezetőjét a folyamatban levő eljárásban mint gyanúsítottat hallgatták ki.

Kép: Füzesabonyi Állatvédő Alapítvány

Fojtogatás és szöges léccel való verés

A szervezet a posztban arról számol be, hogy a panzióban elhelyezett két mentett kutyájukat, név szerint Sashát (a barna kutya a képen) és Athost (fehér alapon barna foltos) folyamatosan bántalmazták: fojtónyakörvvel ájulásig szorították őket a földre, majd szöges lécdarabbal verték őket az arcukon. Mint írják, ezt orvosi látleletekkel és fotókkal is tudják bizonyítani.

Ahogy a bejegyzésben fogalmaznak, az alapítvány tagjait teljesen összetörték a történtek. Sashán és Athoson kívül több kutyájuk is a panzióban volt elhelyezve, de azóta őket is elhozták.

Az alapítvány jogi képviselője további részleteket közölt

Az alapítvány jogi képviselője, dr. Bárándy Gergely az ügy kapcsán az Ügyvéd Podcast műsorában tovább részletezte a tudomására jutott történéseket. Eszerint a helyen folyamatosan bántalmazták, indokolatlanul bezárták, kínozták a kutyákat.

Tanúk elmondása szerint ebben az állatpanzióban módszeresen, indokolatlanul és durván bántalmazta a rá bízott állatokat a panziónak a vezetője. Volt tanú, aki elmondta, hogy a verés oka néha csak annyi volt, hogy levezesse a saját feszültségét. Külön helyiséget tartott fent ez a vezető a bántalmazásokra. Ezt egyébként szörnyszobának nevezték az alkalmazottak, ahol fojtogatták a kutyákat, de volt olyan is, hogy csavarokkal kivert léccel verték az állatokat.

– fogalmazott az ügyvéd. Hozzátette, ezen felül a tanúk úgy informálták, hogy a bentlakó ebekre a hely vezetője szándékosan rácsapkodta a boxok ajtaját, vagy napokig bezárva tartotta az állatokat, akik csak a dolgukat végezni jöhettek ki a helyükről.

Elmondta, hogy a panzió vezetőjét a rendőrség gyanúsítottként már ki is hallgatta. (A beszélgetés ITT hallgatható meg.)

A rendőrség megerősítette a hírt

Egy másik állatvédő szervezet a rendőrséget, illetve a panziót is megkereste. A Pest-megyei Rendőr-főkapitányság megerősítette a hírt. Ennek alapján a Budaörsi Rendőrkapitányság állatkínzás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

A gyanúsítás 15 kutya és egy macska bántalmazásáról, illetve maradandó egészségkárosodás okozására is alkalmas bánásmódról szól. A panziót vezető nő tettéért akár 3 év letöltendő börtönt is kaphat.

A panzió mindent tagad

Az említett szervezet megkeresésére adott válaszban a Katandog Park kutyapanzió mindent tagad. Elmondásuk szerint soha nem történt náluk bántalmazás. Mint írják, a képeken szereplő kutyák egyikének a szemsérülést egy darázscsípés okozta, a többi fotón pedig verekedés nyomai láthatók.

A panzió Facebook-oldalán is reagált az ügyre. Azt írják, az őket ért vádak alaptalanok, pusztán rosszakaróik provokációja, és azt ígérik, a nyomozás végeztével közzé fogják tenni a hivatalos eredményt.

Mind a Füzesabonyi Állatvédő Alapítvány, mind a Katandog Park bejegyzése alatt születtek hozzászólások különböző állatvédő szervezetektől és civilektől is, akik korábban igénybevették a kutyapanzió szolgáltatásait. Voltak, akik rossz tapasztalatokról számoltak be, mások csupa pozitívumot osztottak meg, és biztosították a helyet a további támogatásukról.

állatkínzás állatkínzás bejelentése állatkínzás börtönbüntetés állatkínzás törvény állatvédelem állatvédők bántalmazás bántalmazott kutya bántalmazott kutya nevelése bíróság fojtó nyakörv kutya bíróság kutyapanzió

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink