hirdetés

Örökre lebénulhat az Ercsiben többször is meglőtt kutya: nagy erőkkel keresik az elkövetőt

Szénási Szimonetta

2022. november 16 - Képek: Eszkuláp Állatvédő Egyesület

Balesetesnek hitték azt a fiatal keverék kan kutyát, akit egy autós futár talált Ercsiben. A vizsgálatok során kiderült, hogy valaki rálőtt.

hirdetés

November 15-én délelőtt futott be egy segélykérő telefonhívás az Eszkuláp Állatvédő Egyesülethez. Egy autós futár volt a vonal túlsó végén, aki egy Ercsiben talált sebesült kutyának szeretett volna szállást találni, mivel annak elhelyezése helyben nem volt megoldott.

Emancsra súlyos sérüléssel találtak rá, amiről azt hitték, valamilyen baleset okozta.

A vizsgálatok megdöbbentő eredménnyel zárultak

Az egyesület fogadta a sérültet, akit azonnal állatkórházba vittek. A vizsgálatok során kiderült, hogy a baj komolyabb, mint gondolták: a kutyát meglőtték, ráadásul többször is – tudtuk meg az egyesület egyik tagjától.

A kutya gerincét is találat érte

Abból, hogy valaki többször is rálőtt a szerencsétlen állatra, az egyesület egyértelműen szándékosságra következtet. Az eset súlyosságát csak tovább fokozza, hogy Emancs – így nevezték el a kutyust – gerince is sérült.

A röntgenen látszik, hogy a kutya gerince is sérült.

Emancs esélyt kap az életre

Mint megtudtuk, a gerincsérülés miatt kicsi az esély arra, hogy Emancs még valaha lábra álljon, ez pedig az altatás lehetőségét is felveti. Azonban az eszkuláposok úgy döntöttek, minden esélyt megadnak neki az életre.

Az esélyt viszont megkapja, mert neki is csak egy élete van. Ha a gerince rögzíthető, és túléli a beavatkozást, akkor kereskocsis kutyaként élhet tovább.

– indokolták meg a nemes döntést.

Nagy erőkkel keresik az elkövetőt

Mivel a sérülések milyenségéből arra lehet következtetni, hogy valaki szándékosan vette célba a kutyát, így az egyesület mindent megtesz azért, hogy kézre kerítse az elkövetőt, és annak felelnie kelljen a tettéért.

Ahogy írtuk, Emancsot Ercsiben, egészen pontosan a vasútállomásnál találták meg. A meglőtt kutya állapota miatt nem tudott volna nagy távolságot megtenni, ezért az Ercsiben és környékén élőkhöz fordulnak elsősorban, akiket arra kérnek, aki bármit tud az esettel kapcsolatban, az vegye fel velük a kapcsolatot.

Az egyesület addig is megtette a feljelentést, egyelőre ismeretlen tettes ellen.

Emancs gyógyulását is lehet támogatni

Mivel Emancs gyógykezelése igen költséges, így az egyesület azt kéri, aki teheti, támogassa a kiskutya felépülését. Ennek menetéről közösségi oldalukon tájékozódhatsz.

állatkínzás állatkínzás bejelentése állatvédelem állatvédők bántalmazás bántalmazott kutya feljelentés kutya miatt gerincsérülés keverék kutya lebénult meglőtt kutya sérülés sérült kutya

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink