hirdetés

Megemlékezést tartanak a Csepelen halálra késelt kutyáért: Zeus tragédiája megrázta a közvéleményt

Szénási Szimonetta

2022. október 5 - Képek: Agenor Civil Állatvédő Egyesület, Getty Images Hungary

Szörnyű tragédia történt a napokban Csepelen, amelynek során egy kutya életét vesztette, gazdája pedig életveszélyesen megsebesült.

hirdetés

A rendőrség még a támadás napján hírt adott a csepeli esetről, amiben egy kutya meghalt, egy férfi pedig súlyos sérülésekkel került kórházba. A történtek nagy port kavartak, több állatvédelmi szervezet is megszólalt az ügyben, sőt megemlékezést is szerveznek az áldozat, Zeus emlékére.

Október 6-án, csütörtökön 19.30-kor emlékeznek az elhunyt kutyára Csepelen.

A rendőrség 5 főt állított elő

A rendőrség tájékoztatása szerint október 2-án 1 óra 15 perc magasságában két társaság szólalkozott össze Budapesten, a 21. kerületi Vasas utcában. Ahogy fogalmaznak, a vita a két csoport kutyái miatt robbant ki. Mindez odáig fajult, hogy ketten kést rántottak. Az egyik támadó egy férfit szúrt meg több alkalommal, a másik annak kutyáját. Az állat nem élte túl a támadást, gazdáját pedig életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

A Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai percek alatt a helyszínre érkeztek, és a közelben öt embert fogtak el, és állítottak elő. Az ügyben az Életvédelmi Osztály életveszélyt okozó testi sértés, állatkínzás és garázdaság bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást.

Már korábban fenyegethették a fiatal férfit

A további tájékoztatásokból kiderült, hogy a megkéselt férfi mindössze 24 éves, és egyedül volt Zeusszal a támadás idején. A Tények híradásában megszólalt a megkéselt fiatalember édesanyja és testvére is. Nővére elmondta, hogy a helyi szóbeszéd szerint a támadók már korábban fenyegették az öccsét, így meglehet, hogy direkt provokálták a kutyát sétáltató férfit. A rendőrök négy embert hallgattak ki gyanúsítottként, köztük egy 16 és egy 17 éves fiatalkorút.

Az állatvédők reagáltak a tragédiára

A csepeli Agenor Civil Állatvédő Egyesület is felszólalt az ügyben. Bejegyzésükben mesélnek a megkéselt férfi nővéréről, aki egyben Zeus egyik gazdája volt. Mint írják, Dzsenifer hosszú idő óta elkötelezett állatvédő. Neki hála rengeteg kóbor, rossz sorsú állat került biztonságba.

Dzsenifer elmondhatatlanul szereti az állatokat. Számtalan állat köszönheti neki életét. Mindig szólt, ha sérült, beteg állatot látott, több macska nem élte volna meg a következő napokat, ha Dzsenifer nem szól nekünk. Sok macskát tudtunk ivartalanítani a segítségével. Mindig szólt, ha új kóbor kutya tűnt fel a környéken, vagy a környékbeli hajléktalanokkal gond volt állattartás terén. Tényleg mindig az állatok szeretete vezérelte őt. (Jelenleg is van náluk egy ex kóborló kutyus, akit már egy ideje ellátnak, etetnek, és segítségünkkel a jövő héten ivartalanítódik is az állat. Talán egyszer Zeus méltó utódja lehet.😔)
És Dzsenifer mindig tisztelettel, szerényen, csendben kért. Sosem volt türelmetlen. Megértette, ha nem tudtunk azonnal menni, ha elhúzódott valamiért a segítségnyújtás.
És az öccse, Árpi, a megszúrt srác szólt például a Francia-öbölben, hajléktalanok által hátrahagyott kutyákról és macskákról.”

Az egyesület tagjai megkeresésünkre elmondták a késelés körülményeit. Tudomásuk szerint a támadó csoport először a velük levő kutyát uszította Zeusra, aki próbálta védeni magát. Ekkor került elő a kés. Zeust a nyakán találták el, halálos sebet ejtve az állaton, gazdájának pedig több létfontosságú szerve is megsérült a késszúrások nyomán. Utolsó erejével még megpróbálta elérni földön fekvő kedvencét, de már nem sikerült neki.

Csendes megemlékezés Zeusért

A Szurkolók az Állatokért Alapítvány október 6-án, csütörtök este csendes megemlékezést szervez Zeus emlékére.

Az alapítvány célja a megemlékezéssel felhívni a figyelmet a tragikus sorsra kárhoztatott állatokra, és hangsúlyozni az állatvédelem fontosságát.

A résztvevőket 19:30-kor várják az Ady Endre út 58. /21. kerület/ alatti Lidl parkolóban, ahonnan együtt sétálnak majd át a tragédia helyszínére. A szervezők azt kérik, aki velük tart, vigyen magával gyertyát vagy mécsest.

Értetlenség és felháborodás

Az értelmetlen tragédia megrázta a közvéleményt. Az említett posztok alatt folyamatosan gyűlnek a hozzászólások, a szerzők felháborodásuknak és értetlenségüknek adnak hangot az eset kapcsán, és egy emberként gyászolják Zeust.

állatkínzás állatkínzás börtönbüntetés állatkínzás büntetés állatvédelem állatvédők bűnözés halál kutya halála kutya támadás tragédia

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink