hirdetés

A katasztrófavédőkre is szükség volt a bőröndben kidobott zengővárkonyi kiskutyák és a kerítésbe szorult eb mentésénél

Szénási Szimonetta

2022. október 1 - Képek: Pécsi Morpheus Állatmentő Alapítvány/Paksi HTP

Négy aprócska kölyköt tettek ki egy bőröndben az út mellé Zengővárkonynál. Az egyik pici félelmében elmenekült, és egy olyan mély völgybe keveredett, hogy értesíteni kellett a katasztrófavédelmet. Egy másik szerencsétlen jószág pedig kerítés fogságába esett.

hirdetés

A Pécsi Morpheus Állatmentő Alapítványhoz került az a négy fekete csöppség, akikre egy túrázó házaspár lelt rá Zengőrvárkony közelében pár nappal ezelőtt. A bőröndben kirakott kiskutyák egyike annyira megijedt az emberektől, hogy elfutott. Szerencsétlenségére egy olyan mély völgybe menekült, ahonnan szakszerű segítség nélkül képtelenség lett volna kihozni.

A kiskutyákat egy bőröndben hagyták az út mentén./Kép: Pécsi Morpheus Állatmentő Alapítvány

Gyors segítség

Az állatvédők értesítették a pécsi katasztrófavédelmet, amelynek munkatársai azonnal a kiskutya mentésére siettek, és kitartásuknak hála sikerült kihozniuk a kölyköt. Mint az alapítvány oldalán közzétett beszámolóban olvasható, a kutyák megtalálásukkor igen rossz állapotban voltak, teljesen ki voltak merülve, és kiderült, hogy férgesek.

Megkerestük a szervezetet, és szerencsére nagyon jó híreket kaptunk: jelenleg mind a négy kicsi egy helyen van, egészségesek, életvidámak és virgoncak. Utóbbiról magunk is meggyőződhettünk, ugyanis videót is kaptunk a kutyusokról, akik a felvételen boldogan cikáznak fel-alá, sebesen járó farokkal jelezve, milyen remekül érzik magukat.

A kerítés fogságában

Nem csak ennek az alomnyi cseppnek volt szerencséje a napokban, hanem annak a jószágnak is, akinek a feje beszorult a kerítésrács közé. Az eset a Tolna megyei Pusztahencsén történt, ahol a kíváncsi kutya egy gázfogadó állomás kerítésén dugta át a buksiját – visszahúzni azonban már nem tudta.

A paksi hivatásos tűzoltók siettek a segítségére. A négylábú a képek tanúsága szerint jócskán meg volt szeppenve. Hála a kivonuló lánglovagoknak, nem kellett sokáig várnia, hamar kiszabadult, hogy aztán a község jegyzője vegye szárnyai alá. Mint a posztban írják, már többen jelentkeztek is, hogy szívesen örökbefogadnák a kutyust.

állatmentés árva kölyök kidobott kölyök kölyökkutya kutya mentése kutyakölyök mentése kutyamentés mentett állatok mentett kutya mentett kutya nevelése tűzoltóság kutya

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!