hirdetés

Igazi zsivány lett a Közút mentett kutyájából: alig lehet ráismerni, akkorát változott

Szénási Szimonetta

2022. november 2 - Képek: YouTube

A Magyar Közút mentett kutyája, Emká valódi sztárrá nőtte ki magát: az út szélén talált kölyökből kajla kópé lett, és egyre több ember szívét hódítja meg.

hirdetés

Emká megtalálásáról mi is hírt adtunk. Az akkor még „nevenincs” kölyköt a jászberényi mérnökség útépítés közben találták. A kis fekete pamacs akkor még elfért a tenyerükben, hiszen csak pár hetes volt, és mindössze 930 grammot nyomott. Azóta sokat változott a kiskutya, és nemcsak ő, de hírneve is egyre nagyobb.

A kiskutyára útépítés közben találtak rá négy hetes korában./Kép: YouTube

Hamar eldőlt a sorsa

A közutasok nem sokáig hezitáltak, hogy mi legyen a kis ebbel, és maguk a megtalálói fogadták be a pindurkát. A mérnökségen megetették, majd kényelmes fekhelyet és játékokat is kapott. Ebben sokan voltak a jólelkű dolgozók segítségére, adományaikkal támogatva őket.

A pici szinte elveszett megmentői kezében./Kép: YouTube

Megmentői szavazásra bocsátották a kiskutya nevét, így lett belőle Emká, azaz MK, vagyis Magyar Közút rövidítve.

Vidám élet

Új kedvencükről készült videó hatalmas siker lett, rengetegen gratuláltak a nemes cselekedethez, és üdvözölték a picike blökit. Szerencsére a Közút közösségi oldalain folyamatosan kapunk híradást a blöki mindennapjairól, így tanúi lehettünk Emká első fürdésének is. A legfrissebb videón pedig meglepően nagy változást láthatunk a kutya küllemében.

@magyarkozut

Ma van az Állatok Világnapja! Reméljük más állatoknak is olyan boldog élete lehet, mint a jászberényi mérnökségünk által megmentett és befogadott kutyusnak, a kis Emkának. A legifjabb házőrzőnk mindennapjairól érdemes visszanézni a korábbi videóinkat itt, Instagramon és Youtubeon is! 😉 #magyarkozut #nekedbe #nekedbee #nekedbeszeretnemlatni #pusztuljonfyba #pusztuljonaforyouba #foryou #fy #4u #4you #fyp #4yp #dog #dogsoftiktok #doglover #doglove #doglife #allatokvilagnapja #worldanimalday

♬ Don't Stop Me Now - Remastered 2011 - Queen

Zsivány kiskamasz

Emká ugyanis szemmel láthatóan megnyúlt, a kölykös báj helyét átvette a kamaszos huncutság, ami csak úgy sugárzik csillogó szemeiből. Egyértelműen életvidám kutya és igazi energiabomba, a kamera is alig tudja követni vidám futkározását, a fülei meg csak úgy lobognak a nagy iramban. Amint látszik, a fekhelye sem ellenfél már a számára, azt is bátran lebirkózza a virgonc kisfiú.

Az alábbi felvételen Emká egy kartondobozzal vív ádáz harcot, majd egy hatalmas csonttal jutalmazza meg magát.

Óriási népszerűség

A közösségi média különböző felületein megjelenő képek és videók alatt csak úgy sorjáznak a kedves, elismerő szavak mind a Közút dolgozói, mind Emká felé. Nem pusztán a kiskutya bája, de gazdái áldozatos munkája is méltán ösztönzi írásra a nagyérdeműt, hiszen egy állatot megmenteni és örökbefogadni igazán nemes gesztus, egyszersmind komoly felelősség.

árva kölyök cuki videó fekete kutya kidobott kölyök kidobott kutya kölyök kölyökkor mentett állatok mentett kutya mentett kutya nevelése videó

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink