Igazi zsivány lett a Közút mentett kutyájából: alig lehet ráismerni, akkorát változott

Szénási Szimonetta, 2022. november 2 - Képek: YouTube

A Magyar Közút mentett kutyája, Emká valódi sztárrá nőtte ki magát: az út szélén talált kölyökből kajla kópé lett, és egyre több ember szívét hódítja meg.

Emká megtalálásáról mi is hírt adtunk. Az akkor még „nevenincs” kölyköt a jászberényi mérnökség útépítés közben találták. A kis fekete pamacs akkor még elfért a tenyerükben, hiszen csak pár hetes volt, és mindössze 930 grammot nyomott. Azóta sokat változott a kiskutya, és nemcsak ő, de hírneve is egyre nagyobb.

A kiskutyára útépítés közben találtak rá négy hetes korában./Kép: YouTube

Hamar eldőlt a sorsa

A közutasok nem sokáig hezitáltak, hogy mi legyen a kis ebbel, és maguk a megtalálói fogadták be a pindurkát. A mérnökségen megetették, majd kényelmes fekhelyet és játékokat is kapott. Ebben sokan voltak a jólelkű dolgozók segítségére, adományaikkal támogatva őket.

A pici szinte elveszett megmentői kezében./Kép: YouTube

Megmentői szavazásra bocsátották a kiskutya nevét, így lett belőle Emká, azaz MK, vagyis Magyar Közút rövidítve.

Vidám élet

Új kedvencükről készült videó hatalmas siker lett, rengetegen gratuláltak a nemes cselekedethez, és üdvözölték a picike blökit. Szerencsére a Közút közösségi oldalain folyamatosan kapunk híradást a blöki mindennapjairól, így tanúi lehettünk Emká első fürdésének is. A legfrissebb videón pedig meglepően nagy változást láthatunk a kutya küllemében.

@magyarkozut

Ma van az Állatok Világnapja! Reméljük más állatoknak is olyan boldog élete lehet, mint a jászberényi mérnökségünk által megmentett és befogadott kutyusnak, a kis Emkának. A legifjabb házőrzőnk mindennapjairól érdemes visszanézni a korábbi videóinkat itt, Instagramon és Youtubeon is! 😉 #magyarkozut #nekedbe #nekedbee #nekedbeszeretnemlatni #pusztuljonfyba #pusztuljonaforyouba #foryou #fy #4u #4you #fyp #4yp #dog #dogsoftiktok #doglover #doglove #doglife #allatokvilagnapja #worldanimalday

♬ Don't Stop Me Now - Remastered 2011 - Queen

Zsivány kiskamasz

Emká ugyanis szemmel láthatóan megnyúlt, a kölykös báj helyét átvette a kamaszos huncutság, ami csak úgy sugárzik csillogó szemeiből. Egyértelműen életvidám kutya és igazi energiabomba, a kamera is alig tudja követni vidám futkározását, a fülei meg csak úgy lobognak a nagy iramban. Amint látszik, a fekhelye sem ellenfél már a számára, azt is bátran lebirkózza a virgonc kisfiú.

Az alábbi felvételen Emká egy kartondobozzal vív ádáz harcot, majd egy hatalmas csonttal jutalmazza meg magát.

Óriási népszerűség

A közösségi média különböző felületein megjelenő képek és videók alatt csak úgy sorjáznak a kedves, elismerő szavak mind a Közút dolgozói, mind Emká felé. Nem pusztán a kiskutya bája, de gazdái áldozatos munkája is méltán ösztönzi írásra a nagyérdeműt, hiszen egy állatot megmenteni és örökbefogadni igazán nemes gesztus, egyszersmind komoly felelősség.

Kövess minket a közösségi oldalainkon is!
További cikkeink

Keresés az oldalon