hirdetés

Rühesen, csontsoványan találtak rá az aprócska kölyökre: hihetetlen, milyen életvidám kutya lett belőle

Szénási Szimonetta

2022. december 10 - Képek: YouTube

Erre a szerencsétlen, csepp kiskutyára az utcán találtak rá, borzasztó egészségügyi állapotban. Megmentői azonban nem hagyták magára, és csodát tettek vele.

hirdetés

Mindig megindító, ha a kidobott, utcán nevelkedett állatok élete szerencsés fordulatot vesz, és szerető otthonra lelnek. Az alábbi felvételen látható kiskutyával is ez történt, boldogságát látva pedig megcsillan a remény, hogy még a legmostohább sorsú jószágoknak is van esélye, ha a megfelelő emberrel találkoznak.

A kiskutyára borzasztó állapotban találtak rá./Kép: YouTube

Rühes volt és csontsovány

Az állatvédők éppen néhány rászoruló kutyát mentek megetetni, mikor az utcán belebotlottak az apró, több mint elhanyagolt ebbe. A kicsi kutya csupa kosz volt, testét a rüh okozta sebek borították, és kilátszott minden bordája. Borzalmasan rémült volt, farkát hevesen csóválva próbált elhúzódni az ismeretlenektől.

Vágyott a szeretetre

Megtalálói nem hagyták magára az elárvult jószágot. Először is megetették a félénk ebet, és próbáltak a bizalmába férkőzni. Annak ellenére, hogy nagyon meg volt riadva az emberektől, látszott rajta, hogy ő is szívesen közeledne. Végül egy plédet terítettek rá, így sikerült magukkal vinniük.

Nagyon félt az emberektől./Kép: YouTube

Alig volt esélye

A kölyök ekkor körülbelül 2 hónapos lehetett, és ha nem menekítik meg az utcáról, a korát és az állapotát tekintve az életbenmaradási esélye közel állt a nullához.

Az alábbi angol nyelvű videó Sally történetét meséli el.

Rengeteget szenvedett

A kiskutya nagyon sokat szenvedett az állapotától, amit gyógyszeres kezeléssel és mindennapos, speciális krémmel való fürdetéssel sikerült orvosolni.

Minden egyes alkalom segített közelebb hozni a kutyát a gondozóihoz, akikkel egyre barátságosabb lett. Ebben segített, hogy minden fürdetés után megmasszírozták a kis ebet, aki ezt nagyon élvezte. Ezzel párhuzamosan a külleme is csak szépült.

A bőrbetegség miatt hosszas kezelésre volt szükség. / Kép: YouTube

A Sally nevet kapta

Befogadói a névadásról sem feledkeztek meg, mentettjük a Sally nevet kapta.

Végül egy Betta nevű hölgy fogadta be a kutyust, és vitte haza magával. Új lakhelye kezdetben némiképp furcsa volt Sally számára, ám hamar megszokta, majd megszerette a kényelmes, barátságos otthont.

Az első időkben szüksége volt egy biztonságos zugra, így az éjjeliszekrény alsó szintjét foglalta el magának. Ide vackolt be, és itt töltötte az éjszakákat is.

Fizikailak és érzelmileg is hosszú volt az út

Amellett, hogy Sally egészségügyi problémáit kezelni kellett, a lelkével is rengeteget kellett törődni. Hála a gondviselésnek, jó kezekbe került, így szeretgetésből sem volt hiánya.

A gondoskodásnak hamar meg is lett az eredménye, a kiskutya pár hét alatt kinyílt, és megmutatta, micsoda életvidám, szeretettel teli négylábú is ő valójában. Igazán boldog kutya lett belőle.

A kis jószág népes családba került./Kép: YouTube

9 testvér

Mivel befogadójának már volt kilenc kutyája, emiatt úgy tervezte, Sally csak ideiglenesen marad nála. Ám a ragaszkodó eb mindent megtett, hogy ez ne így történjen: a hálás négylábú mindenhova követte gazdáját, szinte le sem lehetett vakarni róla, mindehhez pedig tündéri személyisége is csak hozzátett.

Idővel nem volt kérdés, hogy Sally marad, méghozzá „gyerek” státuszban – ahogy gazdája fogalmazott, mivel neki nem született gyermeke, így kutyáira tekint így. A koronavírus-járvány idején kettejük kapcsolata tovább mélyült, igazi társai lettek egymásnak mindenben.

Sally és gazdája minden percet együtt töltenek./ Kép: YouTube

Hazánkban is megtörténhet

Az eset Srí Lankán történt, ám ez a csodálatos történet játszódhatott volna itthon is, hiszen hazánkban is számos kutya várja menhelyen, rosszabb esetben az utcán, hogy valaki rátaláljon és beleszeressen.

állatvédelem árva kölyök árva kutya beteg kutya ideiglenes befogadás ideiglenes gazdi kidobott kölyök kidobott kutya kutya örökbefogadás menete mentett állatok mentett kutya mentett kutya gondozása mentett kutya nevelése örökbefogadás rüh rühesség

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink