hirdetés

Magára hagyva, csontsoványan találtak rá a szelíd pitbullra: új gazdája mellett élete maga az álom

Szénási Szimonetta

2022. december 20 - Képek: YouTube

A fiatal pitbull szukára egy lakásba zárva találtak rá, rettenetes állapotban. A szelíd kutya minden kínja ellenére csóválva üdvözölte megmentőjét.

hirdetés

Sajnálatos módon rengeteg elhanyagolt, magára hagyott kutyáról kell hírt adnunk, akik az emberi felelőtlenség és nemtörődömség áldozatai. Az egyik közülük a Daenerys névre keresztelt pitbull, akire teljesen lesoványodva találtak rá egy lakásban.

A fiatal kutya teljesen ki volt éheztetve, mikor rátaláltak. / Kép: YouTube

Bezárva, egyedül

A fiatal nőstény kutyára egy üres lakás zárcseréjekor találtak rá. Szó szerint csont és bőr volt, de még ebben a gyenge állapotban is örült az emberi közelségnek, és farokcsóválva köszönt megtalálójának.

Azonnal a szívükbe zárták

A kis pitbullt azonnal biztonságos helyre vitték, ahol ágyban, párnák közt adhatta át magát a simogató kezeknek. Megmentői rögtön a szívükbe zárták a kedves, barátságos jószágot.

A pitbull kezdetben nagyon gyenge volt, de örült az emberi közelségnek./ Kép: YouTube

A fejét sem tudta felemelni

Aggodalomra adott okot, hogy a kutya kezdetben a fejét sem volt képes felemelni. Néhány nap kellett, még meg tudott tenni pár lépést, de ahogy az alábbi, angol nyelvű felvételen is látszik, nagyon gyenge volt.

Az ötödik nap hozta meg az áttörést, amikor végre hosszabban is meg tudott állni a lábain, de még ekkor is rémisztő látvány volt a beesett oldalával és az élesen kirajzolódó bordáival. Túlzás nélkül úgy nézett ki, mint egy csontváz.

Elbűvölő személyiség

Ahogy erősödött, mindinkább megmutatkozott a kedves, játékos karaktere. Ahogy sejteni lehetett, befogadói egy igazi csupaszív, szeretettel teli, vidám természetű kutyát ismerhettek meg a személyében.

Játékok mindenhol

Mikor állapota már megengedte, az udvaron is nagyokat játszott. A plüssök és a különféle rágókák különösen elszórakoztatták. Játékimádata olyan mértéket öltött, hogy egy egész garmada plüssfigurát gyűjtött maga köré, amik közül ő sem tudott választani.

Kiderült, hogy a mentett kutya igazi játékőrült./Kép: YouTube

Befogadói pedig a legnagyobb örömmel teljesítették mentettjük minden kívánságát, hálával telve azért, hogy a kis jószág jól van, és túlélte a megpróbáltatásokat.

Törődés és kényelem

A temérdek játszópajtáson túl különféle ruhák is szép számmal sorakoztak Daenerys szekrényében, hiszen a sovány kutyának szüksége volt az extra védelemre. Az ágyból sem parancsolták ki, sőt szeretettel dögönyözték a párnák közt pihenő kutyust, megadva neki a megérdemelt törődést.

Mindezek is jól mutatják, megmentői micsoda álhatatos munkát végeztek, hogy a hozzájuk került kutyával minden rendben legyen.

Daenerys rengeteg szeretetet és törődést kapott megmentőitől./Kép: YouTube

Sok-sok barát

Befogadójának már volt hét kutyája, mikor a pitbull hozzá került, de egészen addig nem ismertette őket össze új védencével, míg annak egészségi állapota azt nem tette lehetővé.

Külön bejárat

Daenerys saját, külön bejáratú ajtót is kapott, jobban mondva ablakot, amit nyitva hagytak a számára, és egy lépcsőt toltak alá, hogy kedvére ki-be járhasson a ház és a kert között.

Kellett egy kis idő, míg a kutya megtanulta használni ezt a speciális kijáratát, ám utána annál nagyobb örömmel élvezte az általa nyújtott szabadságot.

Bújós kedvenc lett belőle./Kép: YouTube

Folyamatosan gyarapodott

A pitbull súlya napról napra nőtt, és egyre erősebb is lett. A mellékelt videó készítésekor már megkétszerezte a megtalálásakori pehelysúlyát.

Az első kaland

Miután fizikailag készen állt rá, ideiglenes gazdája különleges programra vitte: elmentek a közeli tóhoz, ahol Daenerys önfeledten pancsolhatott egyet. A felvételen szinte rá sem lehet ismerni, olyan szépen kigömbölyödött eddigre.

Örökbeadásakor szinte rá sem lehetett ismerni, úgy kivirult./Kép: YouTube

Készen állt az új otthonra

Befogadójának feladat az volt, hogy megpróbálja helyreállítani a hozzá került pitbull egészségét, és megismerje a személyiségét, hogy aztán a lehető legmegfelelőbb családhoz kerülhessen a kutya.

A feladat első része több mint remekül sikerült, a jólelkű nőnek hála Daenerys kívül-belül kiváló állapotba került. Az új otthon sem váratott sokat magára, hamar jelentkezett a leendő gazda. Daenerys végül Colorado Springsben lelte meg a családját, remélhetőleg most már végleg.

állatkínzás állatkínzás bejelentése állatok örökbefogadása ideiglenes befogadás ideiglenes gazdi kutya örökbefogadás mentett állatok mentett kutya mentett kutya nevelése örökbefogadás pitbull pitbull terrier nevelése sovány kutya

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink