hirdetés

Alultáplált, sebektől és daganatoktól szenvedő kutyák miatt kértek segítséget Császárról. A látvány a kivonuló állatmentőket is megdöbbentette. 17 kutyát kellett elhozniuk a helyszínről.

hirdetés

Segélykérő telefonthívást kaptak a Szurkolók az Állatokért Gerecse és környéke Alapítvány munkatársai, miszerint több kutya is nagy bajban van egy császári portán, a gondozásukkal megbízott asszony nem látja el a feladatát. Az állatvédők azonnal elindultak, és még útközben felvették a kapcsolatot több hozzájuk hasonló szervezettel, hogy ha szükség lesz rá, legyen hol elhelyezni a kutyákat.

Döbbenetes látvány fogadta az állatvédőket

Mint írják, a megadott címre érkezve megdöbbentő látvány fogadta őket. 15 csont és bőr kutyus, hatalmas karmokkal, némelyikük testén gennyes sebekkel, vagy ökölnyi – feltehetően – daganatokkal.

Nyolc kutyát azonnal magukkal vittek, további ötnek pedig elkezdték szervezni a fuvarját és az elhelyezését. Az utolsó két kutya sem maradt ott sokáig. Gondozójuk még aznap este üzenetet küldött az alapítványnak, hogy további két kutya érkezett hozzá. Elmondása szerint őket korábban örökbe adta, de most visszahozták őket, és nem jönnek ki a nála levő kutyákkal.

Az állatmentők másnap délelőtt ismét útnak indultak, haza pedig már a négy jószággal tértek. Így összesen 17 kutyát hoztak el.

Sajnálatos módon nem mindegyikőjüknek végződött jól a történet. Mint kiderült, a gennyes sebekkel küzdő kutyus nyaktól lefelé le volt bénulva, rajta az állatorvos már nem tudott segíteni.

Szerencsére a többi állatnak sikerült szállást találni.

Az alapítvány közösségi oldalán mondott köszönetet mindazon szervezeteknek, akik segítettek a mentésben: a Rex Komáromi Állatvédő Egyesületnek, az esztergomi Bogáncs Kutya- és Kisállatotthon Alapítványnak, a Szurkolók az Állatkínzás ellen győri szervezetének, az Együtt az életért, ártatlan állatokért egyesületnek, a győri állatmenhelynek, az ajkai Vahur Állatvédő Egyesületnek, az Ébredő Bolygó Alapítványnak, a Nagyatádi Állatvédő Egyesületnek, valamint A Szurkolók az Állatokért Alapítványnak.

Ahogy fogalmaznak, a magyar állatvédőknek egy kis szelete ismét megmutatta, hogy összefogással bármi sikerülhet.

állatkínzás állatmentés állatmentők állatvédelem felelős állattartás kutyamentés sovány kutya

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!