hirdetés

Egy nagyon rossz állapotban levő, 10 hónapos francia bulldog jellegű kutyát vittek be az egyik békéscsabai állatmentő szervezethez. Az utcán talált kölyök alig lát, az egyik füle hiányzik és a hallása is károsodott.

hirdetés

Egy járókelő figyelt fel az utcán fagyoskodó, borzasztó állapotú kiskutyára. A hölgy szerencsére nem ment el a szemmel láthatóan szenvedő jószág mellett, hanem hazavitte magához. Miután megfürdette és megetette, felvette a kapcsolatot az állatvédőkkel. Így került az Osiris Állat- és Természetvédelmi Alapítványhoz, akik hálásan megköszönték a jólelkű kutyabarát segítségét.

A borzalmak végtelen listája

Az April névre keresztelt francia bulldog jellegű kutyára elég csak rápillantani, hogy egyértelmű legyen, rengeteg szenvedésen ment keresztül. A legszembetűnőbb a szemein levő két hatalmas, vörös duzzanat, amit cseresznyeszemnek neveznek, és egy régóta fennálló, elhanyagolt könnycsatorna-gyulladás okoz. Emellett mindkét szeme súlyosan ki van száradva. Mindezek miatt April látása mindösszesen 30 százalékos, azaz szinte alig lát.

Szintén nem kellett alapos vizsgálat ahhoz, hogy megmentői lássák, a kutya nagyon alultáplált, a súlya alig 6 kilogramm, ráadásul az egész teste ekcémás. Az egyik füle pedig tőből hiányzik, amit feltehetően egy másik kutya téphetett le. Ráadásul a másik füle is sérült, a hallójárat be van gyulladva és teljesen beszűkült.

Még szinte kölyök

Tovább sokkolta az állatvédőket a kiskutya kora, hiszen April mindössze 10 hónap körüli, ám rövid élete során mégis rengeteg szenvedésen ment keresztül, míg ilyen rettenetes állapotba került. Az állatorvosi vizsgálatok eztán újabb rossz híreket hoztak: kiderült, hogy April szívférges, méghozzá igen előrehaladott állapotú a fertőzése.

Nem tudni, kié lehetett

A gazda kilétét nem sikerült kideríteni, mivel a kutyában nem volt mikrochip. Az alapítvány gyűjtést indított April kezelésére, hiszen az állapota hosszú, tartós ellátást igényel.

állatkínzás állatmentők állatvédelem állatvédők alultáplált kutya elhanyagolt kutya francia bulldog kidobott kölyök kölyökkutya kutya szemgyulladás mentett kutya mentett kutyák mikrochip sovány kutya szívféreg szívférgesség

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!