hirdetés

Rettenetes állapotban került a békéscsabai állatmentőkhöz a 10 hónapos bulldog kölyök: alig lát, a fülét letépték

Szénási Szimonetta, 2023. március 8 - Kép: Osiris Állat-és Természetvédelmi Alapítvány/Facebook

Egy nagyon rossz állapotban levő, 10 hónapos francia bulldog jellegű kutyát vittek be az egyik békéscsabai állatmentő szervezethez. Az utcán talált kölyök alig lát, az egyik füle hiányzik és a hallása is károsodott.

hirdetés

Egy járókelő figyelt fel az utcán fagyoskodó, borzasztó állapotú kiskutyára. A hölgy szerencsére nem ment el a szemmel láthatóan szenvedő jószág mellett, hanem hazavitte magához. Miután megfürdette és megetette, felvette a kapcsolatot az állatvédőkkel. Így került az Osiris Állat- és Természetvédelmi Alapítványhoz, akik hálásan megköszönték a jólelkű kutyabarát segítségét.

A borzalmak végtelen listája

Az April névre keresztelt francia bulldog jellegű kutyára elég csak rápillantani, hogy egyértelmű legyen, rengeteg szenvedésen ment keresztül. A legszembetűnőbb a szemein levő két hatalmas, vörös duzzanat, amit cseresznyeszemnek neveznek, és egy régóta fennálló, elhanyagolt könnycsatorna-gyulladás okoz. Emellett mindkét szeme súlyosan ki van száradva. Mindezek miatt April látása mindösszesen 30 százalékos, azaz szinte alig lát.

Szintén nem kellett alapos vizsgálat ahhoz, hogy megmentői lássák, a kutya nagyon alultáplált, a súlya alig 6 kilogramm, ráadásul az egész teste ekcémás. Az egyik füle pedig tőből hiányzik, amit feltehetően egy másik kutya téphetett le. Ráadásul a másik füle is sérült, a hallójárat be van gyulladva és teljesen beszűkült.

Még szinte kölyök

Tovább sokkolta az állatvédőket a kiskutya kora, hiszen April mindössze 10 hónap körüli, ám rövid élete során mégis rengeteg szenvedésen ment keresztül, míg ilyen rettenetes állapotba került. Az állatorvosi vizsgálatok eztán újabb rossz híreket hoztak: kiderült, hogy April szívférges, méghozzá igen előrehaladott állapotú a fertőzése.

Nem tudni, kié lehetett

A gazda kilétét nem sikerült kideríteni, mivel a kutyában nem volt mikrochip. Az alapítvány gyűjtést indított April kezelésére, hiszen az állapota hosszú, tartós ellátást igényel.

Europa Event Center
2023. október 28.

A DOGZ konferencia hiánypótló a maga nemében: kiváló lehetőséget teremt arra, hogy kutyás szakemberek, tenyésztők és érdeklődő kutyatartók meghallgathassák egymás véleményét a legfontosabb kérdésekről, aktuális információkat gyűjtsenek és személyes ismeretségekre tegyenek szert. 3 kiemelt témakör, 3 szekcióban, több mint 40 kutyás szakember szereplésével.

Részletek
Kövess minket a közösségi oldalainkon is!
További cikkeink

Keresés az oldalon